Hoppa till huvudinnehållet

Region Värmland häver avtal med Trendtaxi

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Joachim Lagercrantz

Region Värmland häver nu avtalet med Trendtaxi med omedelbar verkan. Detta efter att Trendtaxi gjort sig skyldiga till avtalsbrott.

Trendtaxi ska ha brutit det avtal som ingicks med Värmlandstrafik 2018 genom att Transportstyrelsen återkallat deras och underentreprenörers taxitrafiktillstånd.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att vi behöver ta detta steg men avtalet är mycket tydligt på denna punkt. Huvudfokus nu är att våra kunder även fortsättningsvis ska ha en bra och trygg trafik, säger Jesper Johansson (MP), styrelseordförande tillika ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Värmland.

Avtalet gällde sjuk- och färdtjänst i Munkfors, Sunne, Torsby och Hagfors. Den trafik som Trendtaxi lämnar efter sig kommer att flyttas över till de andra upphandlade bolagen.

Regionen häver också ett interimavtal med Trendtaxi som skulle startat 1 februari 2021 och handlade om trafik i Karlstad. Interimavtalet ingicks efter att en upphandling med sju bolag, varav ett av dem var Trendtaxi, överklagats till förvaltningsrätten.

Artikeltaggar

Region VärmlandTrafikVärmlands länVärmlandstrafik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.