Hoppa till huvudinnehållet

Region Värmland: Kunder i servicetrafiken erbjuds munskydd

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Joachim Lagercrantz

Region Värmland kollektivtrafik erbjuder munskydd för kunder i servicetrafiken. Dessa är frivilliga att använda och det finns just nu 12 000 tillgängliga i fordon som kör sjuk- och färdtjänstresor.

Munskydden är ett komplement till de redan vidtagna åtgärderna och det finns inget krav från Folkhälsomyndigheten att man ska använda dessa i den typen av trafik.

– De åtgärder vi hittills erbjudit i vår trafik har fungerat väldigt bra. Vi erbjuder nu även munskydd till de som önskar och vi känner trygghet i att trafiken runt jul och fortsatt kommer att leva upp till kundernas förväntningar, Anders Wahlén, chef servicetrafik i Region Värmland kollektivtrafik.

De som har munskydd är Värmlandstrafiks servicetrafik, färdtjänst i Karlstad, Jumbolansen samt alla servicelinjer.

Tidigare vidtagna åtgärder är utglesning i fordonen och smittskyddspår; som betyder att bokande kunder får frågor om eventuella symtom. Förare använder även både munskydd och visir vid närkontakt med kund.

Artikeltaggar

Anders WahlénCoronavirusetFolkhälsomyndighetenVård och omsorgVärmlandstrafik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.