Hoppa till huvudinnehållet

Krisstöd på 170 000 kr till bygdegårdar

Publicerad:
Huggenäs bygdegårdsförening är en av tolv föreningar som får krisstöd av Bygdegårdarnas Riksförbund.
Huggenäs bygdegårdsförening är en av tolv föreningar som får krisstöd av Bygdegårdarnas Riksförbund. Foto: Claes Österman

Tolv bygdegårdsföreningar i Säffle kommun får dela på närmare 170 000 kronor i riktat krisstöd från Bygdegårdarnas Riksförbund.

Bygdegårdarnas Riksförbund har av Boverket beviljats nästan 28 miljoner kronor att fördela i riktat krisstöd till landets bygdegårdsföreningar med anledning av coronapandemin.

Stödet går till föreningar som uppvisat en förlust jämfört med ett normalår samt angivit att de är i behov av stöd får stödpengar.

Stödet baseras på hur stor förlust var och en har gjort med en garanterad lägstanivå på 5 000 kr i stödsumma.

I Säffle kommun får tolv föreningar bidrag. Det är nästan 170 000 kronor som hamnar i Säffle. Den högsta tilldelas Ölseruds Bygdegårdsförening som får drygt 27 000 kronor medan Norra Eds bygdegårdsförening får drygt 24 000 kronor.

Utbetalning av stödet kommer ske under januari månad.

Artikeltaggar

BoverketBygdegårdarnas RiksförbundNyheterSäffle kommun

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.