Hoppa till huvudinnehållet

1000 kubikmeter snö utkört i Gillbergas skidspår

Publicerad:
När ST var på besök hade åttio lass om vardera 10 kubikmeter snö körts ut. Det betyder 800 kubikmeter totalt och det hann bli ytterligare ett antal innan snöläggardagen var slut.
När ST var på besök hade åttio lass om vardera 10 kubikmeter snö körts ut. Det betyder 800 kubikmeter totalt och det hann bli ytterligare ett antal innan snöläggardagen var slut. Foto: Kjell Olsson

På lördag är det klart att åka 800-metersslingan vid Gillbergas skidspår. Ja, man kan även åka den längre banan på 2,5 km men där är det lite genomslag då man inte hunnit lägga på konstsnön där ännu.

Det är verkligen snölastning och utkörning i skytteltrafik när ST hälsar på, vid skidstadion i Värmlands Nysäter.

Två stora granna gröna John Deeretraktorer drar två spridare. Chaufförerna heter Stefan och Martin Larsson. Filip Ideskär har fullt upp att hinna fylla lastarens skopa med fem kubikmeter snö. Två skopor får plats i varje spridare och dessa ekipage kördes sedan snabbt ut längs spåren.

  • Ramseruds Grus fick avstå från den stora lastaren som tar 4-5 kubikmeter snö i varje tag.
    Ramseruds Grus fick avstå från den stora lastaren som tar 4-5 kubikmeter snö i varje tag.

80 vändor eller totalt 800 kubikmeter snö har körts ut när ST var på besök och det blev ytterligare cirka 200 innan dagen var slut.

-Vi har haft snökanonerna på för fullt men det var lite för varmt i början av veckan innan temperaturen började sjunka de senaste dagarna, säger P-O Schützer i Gillberga SK.

- Vi räknar med att köra hela helgen då kylan skall hålla i sig , säger han vidare.

P-O Schützer berättar att det i Gillberga SK:s skidbod finns cirka 150 kompletta par skidor med stavar och pjäxor att hyra säsongsvis för en rimlig penning
P-O Schützer berättar att det i Gillberga SK:s skidbod finns cirka 150 kompletta par skidor med stavar och pjäxor att hyra säsongsvis för en rimlig penning Foto: Kjell Olsson

P-O berättar även att skidträning är igång i flera grupper och det finns möjlighet att hyra både skidor, stavar och pjäxor av skidklubben på säsongsbasis till en låg kostnad.

– Vi har 150 kompletta par i lagret. Det är bara att höra av sig, säger P-O.

Hela proceduren med spårläggning i Nysäter är ett resultat av gott föreningsarbete och gott samarbete med entreprenörer och privatpersoner i bygden.

Artikeltaggar

Gillberga SKLängdskidåkningSäffle kommunSportVärmlands Nysäter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.