Hoppa till huvudinnehållet

Här vill företaget bygga ny butik i Säffle

Publicerad:
På den här omdiskuterade tomten i Säffles centrum vill företaget bygga en ny livsmedelsbutik.
På den här omdiskuterade tomten i Säffles centrum vill företaget bygga en ny livsmedelsbutik. Foto: Claes Österman

Nu finns långt framskridna planer på att bygga en ny stor matbutik i centrala Säffle. Företaget har lämnat in en bygglovsansökan till Säffle kommun.

Det är Pekås som vill bygga en helt ny butik i centrala Säffle. Närmare bestämt på den sedan länge tomma tomten i korsningen Karlstadvägen - Östra Storgatan. Coop Värmlands dotterbolag har lämnat in en bygglovansökan om en helt ny butik i centrum.

Coop Värmland tror på Säffle som handelsplats och stöttar Pekås planer på att bygga ny butik i centrum.

Pekås, som verkar inom lågprisområdet, har till Säffle kommun lämnat in en ansökan om bygglov för ett helt nytt läge för Pekås Säffle.

Har stått tom länge

Det aktuella läget är tomten Smedjan, som ägts av Coop Värmland under många år.

Pekås har sedan många år haft en butik vid Stortorget. Den genomgick en omfattande renovering och utbyggnad för bara några år sedan. Sedan dess har butiken ökat sin omsättning.

Tony Carlsson är vd för Pekås.
Tony Carlsson är vd för Pekås. Foto: Simone Syversson

Nu bedömer man att handeln kan utvecklas genom en etablering på en helt ny plats.

- Vi har haft framgångar i Säffle under många år, säger Pekås vd Tony Carlsson. Nu vill vi utveckla handeln ytterligare med det nya läget och vill därför sondera terrängen genom att i första hand lämna in en bygglovsansökan till kommunen.

15 butiker i Värmland

Pekås driver idag 15 butiker runt om i Värmland. Helt nyligen etablerade man sig i Kristinehamn, flyttade till nytt läge i Skoghall och man har tidigare aviserat om ett helt nytt läge i Degerfors. Och nu vill man alltså undersöka förutsättningarna för ett nytt läge även i Säffle.

- Nu inväntar vi resultatet av vår bygglovsansökan. Beroende på utslaget kan vi sedan börja med planering, projektering och slutligt beslut om den eventuella nya butiken, avslutar Tony Carlsson.

Säffle kommun har länge efterlyst en satsning på den omdiskuterade tomten Smedjan som ligger i korsningen Karlstadvägen - Östra Storgatan och utgör den östra entrén till Säffles centrum.

Artikeltaggar

Coop VärmlandHandelNäringslivNyheterPekåsSäffleTony Carlsson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.