Gud har omsorg om oss

Familj
PUBLICERAD:
Foto: ADAM IHSE / TT

Utgångspunkten för denna betraktelse hämtar jag från Psaltaren 139:5

Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand. Vilket löfte att vila på i denna oroliga tid, Gud har omsorg om oss, mycket mer än vi förstår. Vi kan hamna i svårigheter där vi inte alltid ser Guds omsorg, men det ändrar ingenting. Han har omsorg om oss. Ps. 40:18: Jag är fattig och svag, men ändå tänker Herren på mig just nu! Han älskar oss trots våra svagheter och brister och vill ge oss den trygghet vi behöver för att klara av livet. Kung David erkände att han var fattig och svag. Han var deprimerad och led brist. Men han talade ut sanningen. Han påminde sig själv om Herren omsorg. Jesaja 49:15-16: Kan en mor glömma sitt lilla barn, att förbarma sig över sin livsfrukt? Och även om hon skulle glömma, så glömmer inte jag dig. Se jag har skrivit dig i mina händer, säger Herren. Jesus hade sådan omsorg om dig att Han lät sig spikas fast på korset för att köpa dig fri. Gud älskar dig.

Joh.3:16: ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, för att var och en som tror på honom inte skall förlorad utan ha evigt liv. Gud älskade oss redan medan vi levde i synd och inte tagit emot Jesus. Hur mycket mer älskar han oss då inte nu när vi tagit emot Jesus. Han till och med älskar oss från insidan

Rom 5:5: Och hoppet sviker oss inte, Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige ande som han har gett oss. Glöm inte att Herren är din herde! Herren är din herde, och han vet vilken väg som är bäst för dig. När vi hamnar i svårigheter så glömmer vi så lätt att Gud alltid har rätt väg för oss. Gud har en väg för oss men han tvingar den inte på oss, han erbjuder sin väg till oss. Herren är med dig i allt som händer om du håller dig till honom!

Gud välsigne dig min vän!

Glenn Antonsson Pastor Pingstkyrkan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.