Hoppa till huvudinnehållet

Brons i Borås för Marcus Ruus

Publicerad:
Marcus Ruus, med meriter från flera världscuplopp tog brons i herrarnas 15 kilometer i fristil.
Marcus Ruus, med meriter från flera världscuplopp tog brons i herrarnas 15 kilometer i fristil. Foto: Ulf Palm / TT

Hanna Fritz tog tidigare under tisdagen lag-silver i damernas 10 kilometer i fristil med individuell start vid SM-tävlingarna i Borås. Marcus Ruus, tidigare tävlande för Gillberga, knep ett individuellt brons i herrarnas tävling.

Ruus gick ut i det seedade fältet med startnummer 67 och lär efter sina fina insatser under säsongen, med bland annat en seger i Sverigecupen, ha haft förhoppningar om medalj i herrarnas 15 kilometer i fristil med individuell start.

En minut efter honom startade loppets suverän Jens Burman, som liksom Marcus Ruus tävlar för Åsarna. Burman hade en bit in i loppet åkt ikapp sin klubbkamrat, men Ruus lyckades bita sig fast i ryggen på honom, vilket bäddade för tredjeplatsen.

Marcus Ruus gick i mål en minut och sju sekunder efter Burman efter att han fick släppa ryggen några hundra meter före mål.

Trea blev Piteååkaren Björn Sandström, 59 sekunder efter.

Gabriel Thorn från Bengtsfors slutade på 13:e plats, två minuter och 17 sekunder efter. Marcus Ruus syster, Mathilda Ruus, slutade på plats 37 i damernas tävling.

Artikeltaggar

BoråsLängdskidåkningMarcus Ruus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.