Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir ny Värmlandschef på Handelsbanken

Publicerad:
Handelsbankens nya Värmlandschef, Magdalena Gunnarsson.
Handelsbankens nya Värmlandschef, Magdalena Gunnarsson. Foto: Handelsbanken

Vilka Handelsbankenkontor som kommer att läggas ner i Värmland är fortfarande oklart. Det säger bankens nyutnämnda Värmlandschef, Magdalena Gunnarsson.

– Analysen pågår fortfarande. Förändringen av kontorsnätet kommer att vara genomförd någon gång under 2021, säger hon.

Det händer mycket inom Handelsbanken just nu. En snabb digitalisering av kundmötena pågår, som innebär att nästan hälften av de fysiska kontoren i landet ska läggas ner. Det här sker samtidigt med en decentralisering av hela organisationen, där stora regioner bryts ner till länsvisa organisationer.

Startskottet för de nyutnämnda länscheferna går på måndag, och i Värmland är det Magdalena Gunnarsson som har fått uppdraget.

– Jättespännande! säger hon.

Uppvuxen i Åmål

37-åriga Magdalena Gunnarsson, född i Kil, har gjort en spikrak karriär inom Handelsbanken. Efter utbildningen på Karlstads universitet 2007 började hon på kontoret hemma i Åmål, där hon är uppväxt. Hon jobbade med kundtjänst och med både privat- och företagskunder. 2014 blev hon kontorschef där, när den tidigare chefen gick vidare till andra uppdrag. Inte långt senare blev hon chef även för Säffle, så hon fick ansvar för två kontor.

– Sedan kände jag att jag ville utvecklas i jobbet, och började på en intern kreditavdelning i Göteborg.

Där var hon drygt ett år. Därefter ville hon tillbaka till rollen som kontorschef, och 2019 blev hon chef för kontoret i Vänersborg, där hon gör sin sista dag i dag, fredag. Från och med måndag är hon länschef.

– Det är spännande och jag är stolt över att få vara med och forma det här.

Handelsbanken Värmland har nio kontor. Vilka som kommer att få vara kvar är ännu inte klart.
Handelsbanken Värmland har nio kontor. Vilka som kommer att få vara kvar är ännu inte klart. Foto: Emely Wallo Bergare

Nu ska hon tillsammans med andra länschefer jobba fram innehållet inom ramarna de fått från huvudkontoret.

– Som länschef kommer jag att vara närmare marknaden än vad de tidigare regioncheferna var. Det är väldigt spännande och en bra utveckling, där vi ska fortsätta att bli ännu mer decentraliserade än vi redan var.

Kraftig bantning av kontoren

I september förra året släpptes nyheten att Handelsbanken ska stänga 180 kontor i landet, och satsa på högre kompetens på färre kontor. Man följer kunderna sades det, eftersom de redan gått över till att sköta sina bankärenden digitalt. Samtidigt ökar kraven på mer avancerad hjälp vid de allt färre besöken på kontoren.

Till Värmland hör nio kontor, när man räknar in Åmål och bort Karlskoga som går till Örebro. Kontoren finns i Karlstad, Årjäng, Filipstad, Sunne, Torsby, Arvika, Kristinehamn, Åmål och Säffle.

Inga besked än

Vilket eller vilka som kommer att stängas är inte klart än. Analysen av var efterfrågan är störst pågår fortfarande. Någon gång under det här året kommer förändringen att vara genomförd.

– Vi kommer fortfarande att vara banken med flest lokala kontor, säger Magdalena Gunnarsson.

Bankens mål är att ingen kund ska känna sig lämnad i sticket.

– Att kontoret stänger på en ort betyder inte att vi släpper den marknaden. Kundmötet är fortfarande viktigt, men det kommer att ske på andra sätt.

Vissa behöver stöd

Magdalena Gunnarsson säger att hon stor respekt för att alla inte känner sig lika bekväma i det digitala samhället, och att vissa kunder kommer att behöva stöttning i omställningen, kanske framför allt äldre kunder.

– Jag och mina kollegor har hjälpt många med att komma i gång, och det går alltid bra.

Banken satsar stora resurser på IT-utveckling och målet är att kunderna ska känna sig hemma när man gör sina bankärenden via mobilappar, dator eller på annat sätt på distans.

Nära kontakt

– Vi ska fortsätta ha en nära kontakt med våra kunder. När man kontaktar oss digitalt ska man fortsätta att känna att det är Handelsbanken Värmland man kommer till.

Magdalena Gunnarssons ambition är att banken ska bli mer proaktiv i sin relation med kunderna, som ska få en tidigare och mer skräddarsydd hjälp.

– Det kommer att fortsätta kräva en del manuell hantering.

Artikeltaggar

ÅmålÅrjängArvikaBankerFilipstadHandelsbankenKarlstadKristinehamnMagdalena GunnarssonNäringslivSäffleSunneTorsbyVänersborg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.