Hoppa till huvudinnehållet

Travtips Årjäng: Vi tror på Bailamos

Publicerad:
ST:s Jocke Floryd tippar årets första Årjängstrav.
ST:s Jocke Floryd tippar årets första Årjängstrav.

På lördag smygstartar Årjängstravet tävlingsåret. Enbart fem lopp står på programmet och V4 är dagens huvudspel. Jag går ut hårt och singelstreckar hemmahästen Bailamos (11) som har två lopp i kroppen och som står inför en vettig uppgift.

Bailamos (11) är härdad i tuffare konkurrens och med två lopp i kroppen borde han närma sig formen allt mer. Utgångsläget med springspår på tilläggsvolten borde kunna innebär en bra start. Hästarna på startvolten har inte visat någon form på slutet och jag ser det fullt tänkbart att en lyckad start skulle kunna innebära tidig ledning.

Ledningen är dock inget måste utan i den här konkurrensen kan hästen vinna från de flesta positioner. Funderar ni ändå på att gardera vill jag i första hand nämna Åsens Aragon (12) som kommer med dokumenterad toppform, men även Quite A Charm (8) som har gått i mål med bra fart över linjen i två raka starter.

I den andra V4-avdelningen lär Ikaros Di Qauttro (2), efter den senaste insatsen, bli klar favorit. Hästen spårade då varje meter av loppet och i det slagna fältet återfanns bland annat Robert Berghs fina Ivory Di Quattro.

Mycket talar återigen för att Ikaros Di Quattro (2) tar hand om taktpinnen och då är det hästen att slå, men ska det bli några slantar tillbaka på en spelform som V4, är min filosofi att alltid försöka fälla den jag tror kommer bli omgångens största favorit. Ikaros Di Qattro (2) är inget undantag utan i första hand vill jag gardera med spurtstarka duon Test Drive (7) och Conrads Wilhelm som båda visat bra form på slutet. På en garderad kupong känns det också givet att strecka Forecast U.S (4) som besitter fin kapacitet,men som ännu inte fått visa det på nordisk mark.

Kul skrällbud

I den tredje avdelningen tror jag en felfri Stilig Karl (7) har goda möjligheter att lägga beslag på ledningen och då är det hästen att slå. Det slog dock inga gnistor om den senaste insatsen, men efter tre raka galoppmisslyckanden inför den uppgiften var det nog ett felfritt lopp som var det primära.

Loppet i kroppen ska ha fört fram honom formmässigt och Niklas Benzon i sulkyn för första gången känns spännande. Hästen känns dock inte helt pålitlig utan jag vill därmed gardera med en kvartett där M.H Herkules (8) är den mest intressanta.

Jag vill även nämna Vessle Maia (12) som är oerhört fartfylld för klassen, men som inte har startat sen i somras.

I en öppen avslutning har jag ett kul skrällbud i Sycamore Broline (12) som har en tråkig resultatrad, men som kan en del i ljusa stunder. A Good Advice (2) kan nog bita ifrån bra i ledningen och är ett tidigt bud likaså Brolle F (13) som gör en intressant debut i Mikael Larssons regi. Victor C (5) och Profinitif (15) återkommer efter en tids vila,men båda har visat sådana kvalitéer att de ändå måste streckas.

Lycka till!

Systemförslag V4 (lopp 2-5)

Stora systemet 120 rader:

11 Bailamos (12,8)

2,4,7,8 (3,5)

7,8,10,11,12 (9,13)

2,5,9,12,13,15 (10,8)

Lilla systemet 30 rader:

11 Bailamos (12,8)

2 Ikaros Di Qauttro (7,8)

7,8,10,11,12 (9,13)

2,5,9,12,13,15 (10,8)

Artikeltaggar

AmazonÅrjängÅrjängstravetMikael LarssonRobert BerghSportTrav

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.