Låt Säbos styrelse göra sitt jobb

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är suppleant i Säfflebostäders styrelse.

Med handen på hjärtat är det någon som tror att man löser socialt utanförskap med att riva hus som faktiskt någon tror på och vill köpa. (När jag river bort ett getingbo en varm sommardag vill jag naturligtvis bli av med getingarna och hänvisar därmed dom stickande vännerna att bo någon annanstans minst 50 meter från huset).

Själva getingboet kan ju faktiskt vara ganska snyggt.

Nu är det ju människor vi pratar om som flyttas mellan kommuner för att dom av någon anledning inte integrerats i samhället ofta har dom en stor del av problematiken i sina egna händer men det är i alla fall människor som behöver tak över huvudet och en trygg plats att komma hem till.

Ordet värdegrund är flitigt använt idag och alla som begagnar sig av det ordet bör ställa sig frågan om det är förenligt med att riva bostäder av rädsla för att få hit socialt utsatta människor samtidigt som vi generellt lider av befolkningsminskning.

Ökad social segregering i samhället är till stor del skapad av regeringen ivrigt påhejad av Centerpartiet och Liberalerna som byggt om Sverige till Europas socialkontor No:1 för att sedan låta kommunerna ta hand om de praktiska.

Det anmärkningsvärda är att dessa partier som vurmar hårdast för sin (värdegrund) nu på kommunal nivå försöker riva ner de man tror kan bli ett getingbo.

Naturligtvis handlar det om pengar och jag vill inte heller ruinera Säffles socialkontor men man måste förstå sambandet mellan moderpartiets förda politik och vardagens verklighet i en liten landsortskommun och därmed lägga skulden där den hör hemma.

Låt oss hoppas att styrelsen i hop med vd´n får göra sitt jobb utan yttre politisk påverkan. Låt oss hoppas att det istället för ett getingbo blir en nyttig bikupa på Vegagatan 2.

För hur det än är så är det människor vi ska fylla våra hus med.

Goa hälsningar

Stellan Herbertsson

Suppleant i Säfflebostäders styrelse

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.