Svar till Rogne: ”Kvalificerat skitsnack”

Insändare
PUBLICERAD:
Mathias Gyllensteen Söderström går till skarpt angrepp på Dag Rogne i sin insändare.
Foto: ST Arkiv
Svar på Dag Rognes insändare i Säffle-Tidningen 27 februari

Dina vackra ord kring ledarskap hade givetvis varit uppskattade om du också levde upp till dom. Vi kan ju börja med att fråga vart öppenheten gentemot Säfflebostäders styrelse och bolagets vd gömde sig när du gick ut i media och sa att försäljningen av Vegagatan 2, skulle stoppas? Eller när du antyder att beslutet var för stort för styrelsen att ta, var det kanske det coachande ledarskapet vi fick se där? En sak är i alla fall säker och det är att du inte hade något förtroende för majoritetens ledamöter!

Vi kanske ska testa din prestigelösa personlighet också? Skulle du ska avstå att framträda i media fram till valet till förmån för dina partikamrater? För visst vill du främja deras framgång?

Jag kan fortsätta, men jag tror poängen har nått fram att jag anser att det mesta du skrivit är kvalificerat skitsnack. Vad det hela handlar om är att du och Ola Johansson har tagit er vatten över huvudet och uttalat er i media om något som övergår er befogenhet. Kommunfullmäktige har gett ett tydligt direktiv till styrelsen att verkställa en försäljning av Vegagatan 2.

Låt mig påminna om att som styrelseledamot i ett aktiebolag är man skyldig att se till bolagets bästa. Bolagets vd blev tillfrågad under mötet vad han ansåg var bäst för bolaget och svaret var klart och tydligt att det bästa för bolaget var att sälja. Trots detta väljer ändå majoriteten och Socialdemokraterna att byta ståndpunkt. Socialdemokraterna får själva kommentera sin kovändning, men majoriteten byter definitivt riktning efter din påverkan.

Vi fortsätter med det kvalificerade skitsnacket i din insändare och då vill jag kasta lite ljus på ditt uttalande om tjänstemännen. Du skriver att de lägger fram kvalitativa underlag för beslut, vilket genast får mig att tänka på budgeten till den tilltänkta markbaserade fiskodlingens väg. Det kvalitativa underlaget har lett till att kostnaderna nu är uppe i 8,4 miljoner kronor och i proportion till det beslutsunderlaget i Kommunfullmäktige, så är det en fördubbling. En del av kostnaden är det sagt att entreprenören ska stå för, men vi får se hur det blir med det.

Slutligen vill jag nämna att det känns märkligt att du ägnar nästan hela ditt svar till mig åt att lyfta fram ditt egna förträffliga ledarskap. Den som har det behovet att hävda detta, måste vara väldigt osäker på sitt eget ledarskap!

Mathias Gyllensteen Söderström (SD)

Styrelseledamot Säfflebostäder AB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.