Hoppa till huvudinnehållet

Yrkar om att informationsskyltar sätts upp

Publicerad:
Sjukvårdspartiet i Värmlands fullmäktigegrupp i Säffle yrkar om att informationsskyltar sätts upp.
Sjukvårdspartiet i Värmlands fullmäktigegrupp i Säffle yrkar om att informationsskyltar sätts upp. Foto: Kollage

Sjukvårdspartiet i Värmlands fullmäktigegrupp i Säffle tycker att dagens säfflebor ska upptäcka sin stad och på ett enkelt sätt kunna ta del av stadens historia. Därför har man lagt in en motion till nästa kommunfullmäktige, om informationsskyltar.

– Säffle är Sveriges yngsta stad och vi tycker om vår stad och är också stolta över att så många kända och även okända arkitekter har varit delaktiga i att utforma vår stad, skriver Sjukvårdspartiet i Värmlands fullmäktigegrupp i Säffle, i sin motion.

Väldokumenterad historia

I motionen lyfter man fram att många kulturellt och historiskt intresserade under åren har deltagit i stadsvandringarna som arrangerats i staden. Deras uppfattning är att kunskapen om våra hur och miljöer är stor, och att stadens historia är väldokumenterad.

Informationsskyltar som förslag

– Vår idé är att ytterligare stärka vår kännedom om våra byggnaders historia genom att med en liten skylt på byggnaderna informera om arkitekternas namn och när byggnaden uppfördes, fortsätter man i motionen.

De lägger även fram möjligheten om att ge mer bakomliggande information genom att lägga till en QR-kod.

Sjukvårdspartiet i Värmlands fullmäktigegrupp i Säffle yrkar därmed att skyltar med information om husen (arkitekt och byggnadsår bland annat), sätts upp på byggnader av intresse.

Några av de arkitekterna man nämner i motionen

Gamla vattentornet - Ivar Tengbom

Billeruds gamla huvudkontor, numera i Askås ägo - Ernst Thorulf

"Gamla arbetsförmedlingen", Östra storgatan - Cyrillus Johansson

Stadshuset - Nils Einar Eriksson

Tingvallaskolan - Gunnar Wejke och Kjell Ödeen

Artikeltaggar

Nöje/KulturSäffleSjukvårdspartiet i Värmland

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.