Hoppa till huvudinnehållet

App ska ge bättre information om brandrisk

Publicerad:
 Skogsbrand norr om Ekshärad, en av många sommaren 2018. Arkivbild.
Skogsbrand norr om Ekshärad, en av många sommaren 2018. Arkivbild. Foto: Peter Bäcker

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har vidareutvecklat appen ”Brandrisk Ute” för att förhindra skogsbränder.

I ett pressmeddelande skriver MSB att skogsbränderna ökat de senaste åren och att orsaken i många fall är det mänskliga beteendet. Appen ”Brandrisk Ute” ska nu kunna ge ännu mer träffsäkra prognoser, samt råd och rekommendationer till personer som har tänkt elda eller grilla utomhus.

I appen finns information om brandrisken i området där användaren befinner sig eller planerar att åka. Det finns även information om gällande eldningsförbud, instruktionsfilmer samt ett avsnitt med frågor och svar.

Appen är utvecklad av MSB tillsammans med IT- och kommunikationsföretaget Consid.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMSBSkogsbränderSverige

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.