Hoppa till huvudinnehållet

Bygglov beviljat för nya butiken i centrum

Publicerad:
Coop Värmland har fått bygglov för Pekås nya butik på fastigheten Smedjan 6.
Coop Värmland har fått bygglov för Pekås nya butik på fastigheten Smedjan 6.

Coop Värmland har fått bygglov för Pekås nya butik i centrala Säffle. En butik på 1248 kvadratmeter ska byggas på fastigheten Smedjan 6 i korsningen Karlstadvägen – Östra Storgatan

ST har tidigare berättat att Pekås vill bygga en helt ny butik i centrala Säffle. Coop Värmlands lämnade i slutet av januari in en bygglovsansökan om en helt ny butik i centrum.

– Vi tror på Säffle som handelsplats och stöttar Pekås planer på att bygga ny butik i centrum, sa Coop Värmland i en kommentar.

Nu har miljö- och byggnadsnämnden godkänt bygglovsansökan. Några större problem uppstod inte när ärendet behandlades då den aktuella fastigheten ligger inom detaljplanerat område och är planlagd för handelsändamål.

Till saken hör också att kommunen i många fört diskussioner med fastighetsägaren, Coop Värmland, att bebygga eller åtminstone snygga upp på rivningstomten.

Berörda grannar som informerats om ansökan, har inte haft någon erinran mot planerna.

Det enda osäkra i nuläget är infarten till butikens parkering. Den kommer att ske från Östra Storgatan men om problem med vänstersvängande trafik skulle uppstå, kommer vänstersväng att förbjudas. I så fall kan man bara köra in på parkeringen om man kommer västerifrån.

Den planerade butiken blir på nästan 1250 kvadratmeter.

Pekås har sedan många år haft en butik vid Stortorget. Den genomgick en omfattande renovering och utbyggnad för bara några år sedan. Sedan dess har butiken ökat sin omsättning. Nu bedömer man att handeln kan utvecklas genom en etablering på en helt ny plats.

– Vi har haft framgångar i Säffle under många år, säger Pekås vd Tony Carlsson. Nu vill vi utveckla handeln ytterligare med det nya läget.

Artikeltaggar

Coop VärmlandHandelNyheterPekåsSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.