Hoppa till huvudinnehållet

Quiz-succén utökas till Duse och Ekenäs

Publicerad:
Snart ska ännu en quiz-satsning lanseras i Säffle, och redan under påskhelgens provomgången kunde man se att det var en uppskattad aktivitet bland besökarna på Duse Udde.
Snart ska ännu en quiz-satsning lanseras i Säffle, och redan under påskhelgens provomgången kunde man se att det var en uppskattad aktivitet bland besökarna på Duse Udde.

I samband med Säffles 70-årsfirande satsade kommunen på GPS-quiz för att hylla Säffles miljö och historia. Nu ska konceptet utökas och även införas på Duse Udde samt Ekenäs camping som ett led i att göra Säffles besöksmål ännu mer attraktiva - smygstarten under påskhelgen blev en riktig succé.

Projektkoordinator Caroline Fröling på Säffle kommuns näringslivsenhet är den som ligger bakom idén att utöka quizkonceptet till Säffles populäraste campingområden. Premiären äger rum till helgen, men redan under provomgången var intresset stort och reaktionerna positiva.

– Tanken var ju att vi skulle ha premiär till helgen, men eftersom Jessica Kleimert på Duse hade många bokningar i stugor och på campingen under påsk passade vi på att testköra och samla in feedback från de som gick, säger Caroline.

Säffle-tema

Likt de GPS-quiz för barn och vuxna som togs fram för att fira 70-årsjubileet kommer även de nya quizen som snart finns tillgängliga på Duse och Ekenäs att handla om spännande platser, händelser och företeelser i Säffle.

– På Duse handlar frågorna mestadels om andra platser i Säffle, medan det är Vänern som har huvudrollen i quizet på Ekenäs camping. På bägge platserna finns quiz för både barn och vuxna, säger Caroline.

Vandringsleden där quizfrågorna är digitalt utplacerade är 3,8 kilometer lång.
Vandringsleden där quizfrågorna är digitalt utplacerade är 3,8 kilometer lång.

Trendigt

Hela 60 lag deltog under påskhelgen då quizet testades på Duse Udde , och att döma av reaktionerna var det många som uppskattade den coronasäkra och trendiga aktiviteten.

– Intresset för att vistas i naturen verkar öka, och sen är ju tävlingsmomentet också en trigger. Stolpjakt, Hitta ut och Geocaching är ju omåttligt populära aktiviteter. Jag tror att teknik, tävlingsmomentet och något litet ”extra” gör det både roligare och enklare att få med sig hela familjen ut på vandring, säger Caroline.

– Vi tror på många semestrande svenskar och värmlänningar i sommar, och det här tror vi kan vara aktiviteter som tilltalar många.

Vad tyckte deltagarna om aktiviteten?

– Några reaktioner var att det var roliga frågor med lokalt fokus, lagom längd på leden för barn och kul att det fanns frågor för både barn och vuxna, säger Caroline.

Vad tror du om helgens premiär?

– Det är ju ännu ganska tidigt på säsongen, men det ska ju bli fint promenadväder till helgen så jag hoppas att många beger sig ut och testar. Vi har redan fått önskemål om fler och längre quiz, och vem vet, det kanske det blir, avslutar Caroline Fröling.

Artikeltaggar

Duse UddeDuse Udde campingEkenäs gästhamnNyheterQuizSäffleSäffle kommunVärmlandsnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.