Hoppa till huvudinnehållet

SiV vill ha bättre service till medborgarna

Publicerad:

Sjukvårdspartiet i Värmland (SiV) lägger i två motioner fram förslag om att öka den tillgängliga servicen för Säffles invånare - med både ett medborgarkontor och ett Statens servicecenter.

SiV vill undersöka möjligheten till ökad service för medborgarna i Säffle kommun, enligt två motioner som lämnats in till kommunfullmäktige.
SiV vill undersöka möjligheten till ökad service för medborgarna i Säffle kommun, enligt två motioner som lämnats in till kommunfullmäktige. Foto: Alexander Lindhe

Partiet menar i sina motioner att tillgängligheten på samhällsinformation är viktig, men att det kan vara svårt att hitta rätt väg fram till den.

Därför lämnade SiV redan i januari förra året in en motion om att öppna ett medborgarkontor i Säffle.

– En plats där man får god personlig service och en hjälp att på bästa sätt hitta rätt i samhället, skriver man i motionen.

Kompletterar

Nu har partiet kompletterat sin motion från förra året med ytterligare ett förslag - nämligen att även öppna ett Statens servicecenter.

Statens servicecenter hjälper både andra myndigheter och vägleder privatpersoner som behöver hjälp med myndighetstjänster.

Även Arbetsförmedlingens kundtorgstjänst kommer under 2021 finnas på samtliga servicekontor.

– En samlad plats med möjlighet att få information från både kommunala tjänster och statliga myndigheter vore ett lyft för våra medborgare i Säffle, skriver SiV i sin kompletterande motion.

Undersöka möjligheterna

Med motionerna vill SiV att möjligheterna till både ett medborgarkontor och ett servicecenter undersöks.

Motionerna är lämnade till kommunfullmäktige.

Artikeltaggar

PolitikSäffleSamhälleSjukvårdspartiet i VärmlandStatens servicecenter

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.