Er Fader vet vad ni behöver

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Hasse Holmberg

”Er fader vet vad ni behöver redan innan ni har bett honom om det. Så skall ni be: Vår fader, du som är i himlen. Låt ditt namn bli helgat. Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen”, och så vidare (Matteus 6:8-10).

Vilket privilegium att få kalla Gud för sin far. Det får du, om du vill, men det är frivilligt. Han tvingar ingen. Han ser barnet i dess nöd. Hans hjärta slår av ömhet och omsorg. Han vet vad du behöver. Din bön består i att du förklarar din nöd för Gud, och du tycker ändå inte riktigt, att du får honom att förstå dig. Du har fel! Han känner till din nöd. Din himmelske far vet vad du behöver, också innan du ber till honom.

Om han inte svarar strax, är det därför att han bättre än du själv vet vad du behöver. Ibland behöver vi prövas, men han är med i den mörka dalen. Då bär han oss.

Jag tror att våra dagar är räknade. Det står i Matt 6:27 följande: ”Vem kan med sina bekymmer förlänga sitt liv med en enda timme?”(David Hedegårds översättning: Nya Testamentet på vår tids språk”). Vill också citera från Johannes evangelium 3:16: ”Så älskade Gud världen att Han utgav sin enfödde son, för att var och en som tror på Honom inte skall förgås utan ha evigt liv.” (1917 års bibelöversättning)

Trevlig helg önskar

Ella Robertson

medlem i EFS-Missionsförening i Säffle.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.