Varför strular tv-tekniken från fullmäktige?

Insändare
PUBLICERAD:
Webb-tv-sändningarna från kommunfullmäktige brukar se ut så här.

Vad är det som försiggår i Säfflesalen i stadshuset när det är dags för sammanträde med kommunfullmäktige?

Något märkligt verkar det i alla fall vara då det ofta tycks vara strul med tekniken. Nu senast måndag 26/4 när det var dags igen för KF att sammanträda. Ingen webbsändning på grund av teknikstrul.

Om det är själva tekniken som strular eller om det är handhavandefel vet jag inte, men det spelar ingen större roll i sammanhanget. Det är bestämt att KF ska sändas på webben, och då är det viktigt att dels tekniken fungerar, men också att de som handskas med den faktiskt vet vad de gör och har full koll på vad som kan strula. Om inte de som handskas med tekniken av olika anledningar har den koll som krävs så måste det finnas en tekniker på plats vid varje tillfälle som kan hjälpa till. Det är oerhört viktigt att de webbsändningar som ska genomföras också fungerar. Det är en del av vår demokrati och ett mycket bra sätt för allmänheten att få insyn i hur det politiska arbetet går till i kommunen. Det är viktigt även för oss andra politiker i kommunen som inte sitter i KF att kunna följa sammanträdena, även om vi får bra feedback från våra ledamöter.

Till nästa sammanträde med KF hoppas, och förutsätter, jag att det inte blir ännu ett sammanträde som av någon anledning inte sänds på webben.

Per Johansson

Sjukvårdspartiet i Värmland

Svar direkt: Jag delar helt Per Johanssons synpunkter och beklagar att webbsändningen från Kommunfullmäktiges möte i måndags inte fungerade. Att ha öppna, tillgängliga fullmäktigemöten är en viktig del av vår demokrati. Webbsända fullmäktigemöten är ett bra sätt att nå ut. Vi har dessutom fått många positiva återkopplingar på detta.

Det var mycket riktigt teknikkrångel som låg bakom problemen i måndags. Det var krångel av helt oväntat slag och det fanns ingen jourhavande it-tekniker på plats. I fortsättningen kommer det alltid finnas en tekniker på plats.

Slutligen vill jag passa på att slå ett slag för nästa fullmäktigesammanträde den 21 juni. Då tas budgeten för 2022. I anslutning till detta hålls en allmänpolitisk debatt. För den intresserade finns det alltså mycket att ta del av under detta möte.

Ingemar Rosén

Kommundirektör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.