Insändare: Socialdemokraterna om Vegagatan 2

Insändare
PUBLICERAD:
Skribenten redogör för Socialdemokraternas inställning i frågan kring Vegagatan 2.
Foto: Claes Österman

När webbsändningen från kommunfullmäktige uteblev vill vi skriva hur vi ser på Vegagatan 2.

Vi stödjer Säfflebostäders ansvar som ägare av sitt fastighetsbestånd att det är rätt att sälja Vegagatan 2, riva Industrigatan 14 och ta hand om hela Hermes-området på bästa sätt.

Vakanserna hos de privata fastighetsägarna?

Var var denna oro när vi byggde två stycken hyresfastigheter nere vid älven, försäljningen av en fastighet i Svaneholm och Sundsborgskolan? Vi har redan beslut på att riva en fastighet på Vintergatan och en i Annelund. Allt detta godkänt av kommunfullmäktige.

Hur mycket skall vi riva innan hyresgästerna flyttar från Säbo till de privata fastighetsägarna? Vad har dom gjort när det gäller tillgänglighet-hissar, energisatsningar-solceller,värmepumpar,modern ventilation med återvinning, byte av vitvaror, trygghetssatsningar-brandklassade dörrar till lägenheterna, portlås på entrédörrar, förstärkt belysning i allmänna utrymmen.

Säbos uppdrag är att skapa boenden för alla i hela kommunen.

Med en detaljerad redovisning av kostnaderna är viktig, för det är mycket pengar som är i fråga minst 10 miljoner kronor för Vegagatan 2.

Vi anser att dessa pengar kan satsas någon annanstans i Säffle kommun eller varför inte ge pengarna till Säbo så att de kan göra stora satsningar på sina fastigheter i Värmlandsbro, Nysäter, Svaneholm och Säffle.

Thomas Augustsson

Socialdemokraterna