Hoppa till huvudinnehållet

Lista: Nu startar fotbollen – de är vassast i division 4

Publicerad:
Reporter Mikael Adamsson
Mikael Adamsson
mikael.adamsson@nwt.se
Bastian Rojas Diaz, Grums.
Bastian Rojas Diaz, Grums.

Under tisdagskvällen tjuvstartar distriktsfotbollen på mäktiga Nobelstadion med division 4-matchen mellan betrodda KB Karlskoga och nykomlingen Nyedshov.

Men vem är egentligen den vassaste spelaren i profilstarka herrfyran? Vi har listat de hetaste namnen i serien.

1. Bastian Rojas Diaz (mf), Grums.

Se separat artikel via länken nedan.

Veteranen är herrfyrans hetaste lirare: ”Slutat säga att jag ska sluta”

2. Jonas Olsson (b), Grums.

Har man allsvenska meriter (Gefle) i närtid så är man naturligtvis högaktuell för förstaplatsen. Men Jonas Olsson prioriterar numera det civila och då det är osäkert hur mycket han kommer att spela får han stå tillbaka för sin klubbkompis.

Fredrik Thörnqvist, Nyedshov.
Fredrik Thörnqvist, Nyedshov. Foto: Filip Kowalski

3. Fredrik Thörnqvist (f), Nyedshov.

Den pojklandslags- och division 1-meriterade Molkomssonen lär få dra ett tungt lass hos nykomlingen. Väldigt allround men också en sylvass avslutare. Har öst in mål i "Hovet" sedan han återvände hem.

4. Marcus Nilsson (b/mf/f), KB Karlskoga.

Motor i ett starkt KB. Vänsterfotad spelare som normalt varit back eller mittfältare, men som från och med i år omskolad till forward. God speluppfattning. Ska KB vinna serien är Marcus en av spelarna i "kanongänget" som ska visa vägen. Tidigare lagkapten i IFK Ölme.

5. Simon Kralj (mf), IFK Skoghall.

Klasspelare i ett Skoghall som kan gå mot en fin säsong. Skolad i Malmö FF:s ungdomsorganisation. Snabb och bra med fötterna. Kan massor i sina bästa stunder. Bror till Degerforsspelaren Anton.

6. Anton Gustafsson (mf), Norrstrand.

Centralfigur i ett Norrstrand som sannolikt återfinns i toppen även den här säsongen. Anton kan användas på flertalet offensiva positioner. Med sin snabbhet är han ett hot i djupled mot samtliga försvarslinjer i fyran.

Eric Lönn, Grums.
Eric Lönn, Grums.

7. Eric Lönn (mv), Grums.

Stort målvaktslöfte som vänt hemåt efter ett par år som förstemålvakt i division 2 (Visby Gute). Stabil sista utpost hos en nykomling som kan komma att utmana de förväntade topplagen.

8. Jimmie Lindeberg (b), Töcksfors

Bärande spelare i ett Töcksfors som etablerat sig på övre halvan i fyran. Användbar på flera positioner, men trivs bäst som ytterback.

Adis Tucek, Arvika.
Adis Tucek, Arvika.

9. Adis Tucek (mf), Arvika.

Rutinerad kraft i ett i övrigt ungt och orutinerat Arvika Fotboll. Har de flesta bitar på plats. Kreativ med god spelförståelse, slår sällan bort en passning. Med lite större explosivitet hade Adis Tucek sannolikt spelat högre upp i seriesystemet.

10. Vladislav Mitev (mv) KB Karlskoga.

Bulgarisk målvakt med division 1-meriter från BK Forward. Styr sitt lag med mycket pondus. Kommer ha en viktig roll i KB:s jakt på seriesegern.

Karl Norell, Ämtervik.
Karl Norell, Ämtervik. Foto: Fredrik Finnebråth

Bubblare: Karl Norell, Ämtervik, Rasmus Gerke, Västanvik, Marcus Gustafsson, Norrstrand, Oscar Lejroth, Arvika, Damir Horvath, Grums, Jefferson Parra Parra, Rottneros, Felix Hultin, Forshaga, Mattis Berg, do, Alexander Hjärpe, KB Karlskoga, Marcin Kwiatowski, Töcksfors.

Fotnot: Anel Alibasic, KB Karlskoga, har plockats bort från topp 10 då han missar hela säsongen på grund av knäskada.

Tränarnas dom: De är storfavoriter i division fyra

Artikeltaggar

Bastian Rojas DiazDivision 4 VärmlandForshaga IF FotbollFotbollFredrik ThörnqvistGrums IK FotbollIF NyedshovIFK SkoghallIK Arvika FotbollKB KarlskogaNorrstrands IFTöcksfors IFVärmlands fotbollförbundÄmterviks FF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.