Hoppa till huvudinnehållet

Dumpade byggavfall – avslöjad av breven

Publicerad:
Bland skräpet fanns inte bara byggavfall utan också brev med personuppgifter som gjorde att den skyldige kan spåras och bötfällas.
Bland skräpet fanns inte bara byggavfall utan också brev med personuppgifter som gjorde att den skyldige kan spåras och bötfällas. Foto: Anna Leijon

Personen brydde sig inte om att åka till Östby miljöstation med byggavfallet utan dumpade det längs vägen i Avelsäter en bit därifrån. Men personliga brev bland skräpet har avslöjat den skyldige.

I helgen dumpade något flera säckar med byggavfall under en kraftledning i Avelsäter bara några kilometer från Östby miljöstation.

I flera säckar fanns det byggavfall i form av klinkers, kakor, isoleringsmaterial, trä, gipsskivor och järnskrot.

Men i säckarna fanns också personliga handlingar med personuppgifter som gjorde att polisen kunde spåra den skyldige som blivit polisanmäld för nedskräpning.

Artikeltaggar

Brott & blåljusMiljöNedskräpningSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.