Hoppa till huvudinnehållet

Lågt tempo funkade för Gillberga

Publicerad:
Fyra mål framåt och tre poäng hem till Gillbergavallen blev det när GFF vann mot IFK Ås på bortaplan.
Fyra mål framåt och tre poäng hem till Gillbergavallen blev det när GFF vann mot IFK Ås på bortaplan. Foto: Carolina Schützer

Ett lågt matchtempo funkade bra för Gillberga under den gångna, fruktansvärt varma helgen. Fyra mål framåt och tre poäng hem till Gillbergavallen resulterade detta i när GFF vann mot IFK Ås på bortaplan.

– Det var gött med en seger, men det var väldigt, väldigt varmt, och med tre avbytare så blev det väldigt jobbigt. Men det var ett väldigt lågt tempo på matchen, jag tror att det inte var någon som orkade på grund av värmen. Men det kändes som att när vi väl bestämde oss för att köra, så blev det riktigt farligt varje gång, säger tränare Jimmy Karlsson.

Gästande Gillberga inledde målskyttet väldigt tidigt i matchen. Bara efter 2 minuter satte Erik Larsson 0-1. Jimmy tror att om det inte varit för värmen, så hade Gillberga kunnat spela ut Ås helt.

– Den hade vi ju en del missar; några stolpar, ribba och en missad straff. Så vi hade kunnat göra fler mål - det var lite klasskillnad, säger han.

Gillbergas andra mål kom precis innan pausvila, då var det Johan Gauffin som stod för avslutet. I den avslutande minuten kvitterade hemmalaget Ås, efter ett slarv från GFF.

Inga långa bollar

För Gillbergas del har man försökt jobba med att inte slå så lång bollar - vilket man äntligen lyckades med i det låga matchtempot.

– Det var ju positivt - det blev inte så mycket lång, för jag tror inte att det var någon som orkade springa på dem, skrattar Jimmy och fortsätter:

– Vi gjorde lite vad vi ville ute på planen, och varje gång vi bestämde oss blev det livsfarligt.

Albin Bryntesson satte ytterligare två mål för Gillberga i den andra halvleken.

Daniel Olsson i backlinjen får extra beröm av Jimmy.

– Han gjorde en bra match i försvaret - det var inte så mycket som kom dit ner, men de som kom det tog han, säger Jimmy som också plussar för Patrik Johansson som gjorde en bra match.

Tuff hemmapremiär

Tyvärr fick man med sig en skada från matchen - så statusen på honom är okar inför nästa match som spelas på fredag. Då är det dags för hemmapremiären på Gillbergavallen, mot IK Arvika Fotboll U.

– Fredagsmatchen kommer att bli väldigt tuff. Dessutom blir den tuff i den benämning att vi kan vara dåligt med folk tyvärr. Men det ska självklart bli jätteroligt att få göra hemmapremiären, och med 100 personer i publiken. Kanske gillen är i gång också? skrattar Jimmy och fortsätter.

– Matchen mot Arvika förra året var den tuffaste, och ändå vann vi mirakulöst nog med 1-0. Så det kommer att bli en kamp på Gillbergavallen på fredag. Vi får se vad det går!

Artikeltaggar

division 6 västraFotbollGillberga FFIFK ÅsJimmy KarlssonSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.