Hoppa till huvudinnehållet

Har vittring på totalseger

Publicerad:
Lukas fick med sig två andraplatser efter stenhårda kamper både i kval, semifinal och finaler i juniorklassen.
Lukas fick med sig två andraplatser efter stenhårda kamper både i kval, semifinal och finaler i juniorklassen. Foto: Privat

Crosscarttalangen Lukas Andersson från Svaneholm, tävlande för Team Westom, har under helgen kört dubbeltävling i Finland. Lukas fick med sig två andraplatser efter stenhårda kamper både i kval, semifinal och finaler i juniorklassen.

Den 5-6 juni har deltävling fem och sex i RallyX Nordic avgjorts på OuluZone i norra Finland. Med bland de deltagande fanns Svaneholmssonen Lukas Andersson, tävlande för Team Westom.

Westoms Lukas Andersson har vittring på totalseger i crosscar för juniorer...
Westoms Lukas Andersson har vittring på totalseger i crosscar för juniorer... Foto: Privat

Kämpade hårt

Tävlingsbananbanan var en platt bana, men ändå ganska teknisk. Startfältet i CrossCar Junior var stenhårt, med många bra förare även några nya från tävlingslandet Finland.

– Vi jobbade med både inställningar och tekniska problem redan från första kvalet på lördagen, så vi kämpade hårt för detta resultat under helgen, skriver Freddy Andersson, Lukas pappa, i ett meddelande till ST.

... han leder inför sista deltävlingen i Arvika.
... han leder inför sista deltävlingen i Arvika. Foto: Privat

Vittring på totalsegern

Lukas slutade på en andraplats i både lördagen och söndagens tävling, efter stenhårda kamper både i kval, semifinal och finaler.

– Vi leder fortfarande mästerskapet inför finalen som avgörs i Arvika andra helgen i augusti, fortsätter han i meddelandet.

Lukas leder mästerskapet med 130 poäng och bakom honom jagar teamkompisen Alex Gustafsson på 125 poäng. Gustafsson vann söndagens deltävling före Andersson och på lördagen blev Lukas Andersson tvåa medan Alex Gustafsson slutade fyra.

I lördagens race kom Lukas in 0,704 sekunder bakom den finske segraren, och under söndagen 0,466 sekunder bakom Gustafsson.

Artikeltaggar

CrosskartFinlandLukas AnderssonSvaneholmTeam Westoms

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.