Hoppa till huvudinnehållet

Gradering i karateföreningen

Publicerad:
I ett strålande sommarväder har Svanskog-Långserud Kunibakai karateförening haft sin gradering.
I ett strålande sommarväder har Svanskog-Långserud Kunibakai karateförening haft sin gradering. Foto: Kjell Olsson

I ett strålande sommarväder har Svanskog-Långserud Kunibakai karateförening haft sin gradering. Hela elva elever fick efter prövning stiga fram och erhålla diplom samt bälten beroende på grad.

Mon är namnet för barn och ungdomsgradering medan kyu är vuxengrad. Först att få ta emot sina utmärkelser var de yngsta och 9 mon hade nåtts av Liv Gustafsson. 8 mon av Jonna Eriksson, Benjamin Hedin, Saga Nylén, Elin Lilja, Lisa Lilja, Isabella Eld samt Ida Eld.

7 mon nåddes av Gabriella Hultkrantz. Vuxengraden 4 kyu erhölls av Clara Brummer samt Madeleine Sprengel.

Intensiva tre dagar

Träningen har varit intensiv med tre dagar i veckan eller totalt 6,5 timmar/vecka. Träningsfliten har varit stor. Sedan tredje juni hålls träningen utomhus.

Förutom traditionell karate ingår i stilen även goshindo (självförsvar) kobudo (redskap/vapen) och iaido (svärd) På grund av restriktioner undviks nu självförsvarsdelen med losstagning, kast, låsning med mera.

  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson
  • Foto: Kjell Olsson

Mönster och fajt

Istället har det blivit mer grundträning såsom redskap, kator (mönster) svärd och falltekniker. Även kunite (fajt) tränas mot en kastdocka och mitsar (slagkuddar)Alla regler följs och handsprit finns på plats och redskapen tvättas. Egentligen skulle ett större läger ha genomförts 19-20 juni dit även klubben från Degerfors inbjudits. Huvudtränarna Hanshi Ky Buon Tang samt Shihan Hannah Stenson skulle ha närvarat.  Nuvarande regler sätter dock stopp för lägret som man hopps kunna genomföra senare i höst. Trots pandemin har man lyckats få med flera deltagare vilket ju är ett gott betyg.

Som en sista sak överlämnades från alla deltagare en blomkorg till Magnus Elvingsson som tackade och berömde alla för god träningsvilja.

Artikeltaggar

KampsportLångserudSvanskog

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.