Hoppa till huvudinnehållet

"Stabil insats och en stabil seger"

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Värmlandsbro SK tog hem sin andra seger för säsongen - en stabil insats och en stabil seger; 4-1.
Värmlandsbro SK tog hem sin andra seger för säsongen - en stabil insats och en stabil seger; 4-1. Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro SK tog hem sin andra seger för säsongen - en stabil insats och en stabil seger. Matchen mot Årjängs IF slutade 4–1 till hemmalaget.

– Det var en stabil insats och en stabil seger. Vi släpper inte till mycket och är effektiva framåt, säger tränare Johan Edvardsson.

Ungefär halvvägs in i den fösta halvleken kommer Värmlandsbros första mål, på frispark. Ett självmål gör att hemmalaget drar ifrån till en 2-0-ledning som också håller sig till halvtid.

– Årjäng har mer boll än vad vi har, men utan att skapa chanser. Vi är vassare när vi har bollen, och dessutom sätter vi stopp för dem. Vi hade också bud på fler mål, men bollen ville inte in - vi skapade mer än vad de gjorde, säger Johan.

Bra försvar

I andra är det gästerna som kommer ut och reducerar, men VSK fortsätter att spela stabilt och utökar snart ledningen till både 3-1 och 4-1.

– Vi har inte fått i gång hundraprocentigt spel än, men försvaret är stabilt. Det är lite mer offensiv vi behöver - vi behöver bli mer bekväma med bollen framåt. Men vi är jättenöjda med att ha det försvar vi har, säger Johan.

Matchen mot Årjäng var en stabil insats av samtliga i laget - vilket Johan är mycket nöjd med.

– Det var en stabil seger, säger han.

Uppskjuten match

Värmlandsbro skulle ha spelat sin nästa match på onsdag, mot Kil. Denna match är dock uppskjuten till i augusti. Detta betyder att VSK:s nästa match spelas den 1 juli - då mot Svanskog.

– Ja det blir lite speciellt, för vi möter dem matchen därpå också - det blir som i NHL-matcherna, en back-to-back match, skrattar Johan och fortsätter:

– Derbyn vill man ju vinna, men det kommer att bli tufft. Jag tror på två jämna matcher. Det känns dock ganska skönt att vi får lite extra vila nu innan - det har varit ganska intensivt nu. Så vi går på midsommarledighet redan nu.

Matchfakta

21' 1 - 0 Mattias Edlund (frisparksmål)

28' 2 - 0 Självmål

57' 2 - 1 Mohamed Keita

62' 3 - 1 Lukas Höök (nickmål)

65' 4 - 1 Marcus Larsson

Artikeltaggar

BrovallenDivision 5 VästraFotbollJohan EdvardssonVärmlandsbroVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.