Hoppa till huvudinnehållet

Återkallade körkort ökar - men inte i Värmland

Publicerad:
Ökat antal poliskontroller är främsta anledningen till att antalet återkallade körkort ökar, enligt Transportstyrelsen.
Ökat antal poliskontroller är främsta anledningen till att antalet återkallade körkort ökar, enligt Transportstyrelsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Återkallande av körkort har ökat i hela landet - men i Värmland har en liten minskning skett. Det visar siffror från transportstyrelsen.

Transportstyrelsen har under första halvåret av 2021 beslutat om att återkalla 22 476 körkort - vilket är en ökning med mer än 10 procent jämfört med 2020.

- Ökningen bekräftar den trend vi sett under de senaste åren och den beror i mångt och mycket på att polisen ökat sin trafikövervakning. Under de senaste fem åren har antalet återkallelser ökat med 25 procent, säger Stefan Appelberg, tillförordnad enhetschef vid Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

I Värmlands län återkallades 550 körkort under första halvåret 2021, jämfört med 606 första halvåret 2020. De främsta orsakerna till detta var fortkörning, följt av medicinska skäl.

Artikeltaggar

KörkortPolisenTransportTransportstyrelsenVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.