Hoppa till huvudinnehållet

Bröderna Sjöö vann i Långseruds Öppna

Publicerad:
Finalparen i herrdubbel i sann kamratanda. Från vänster Erik och Martin Sjöö, Säffle, Martin Jonasson, Bäckefors och Niklas Vogt,Säffle.
Finalparen i herrdubbel i sann kamratanda. Från vänster Erik och Martin Sjöö, Säffle, Martin Jonasson, Bäckefors och Niklas Vogt,Säffle. Foto: Kjell Olsson

Bröderna Martin och Erik Sjöö vann den prestigefyllda dubbeln vid sjätte upplagan av Långserud Öppna i tennis. De besegrade Martin Jonasson, Bengtsfors och Nicklas Vogt,Säffle. Vinstsiffrorna 6-2 innehöll dock en del dramatik.

– Man kan nästan garantera att det är sommarens varmaste dag när vi anordnar Långserud Öppna i tennis, pustade Martin Johansson, Säffle, som både spelar och tillhör arrangörerna.

Matcherna som spelas på tre banor på toppenfina anläggningen vid Sommarro TK: s banor i Karlstad handlar om singel, dubbel och damklass.

Annica Johansson, Säffle, visade fin form efter föräldraledigheten.
Annica Johansson, Säffle, visade fin form efter föräldraledigheten. Foto: Kjell Olsson

Totalt är det tjugotalet spelare som dyker upp från olika håll till denna ”hemvändarträff” med sportiga förtecken.

– Vi satt och funderade på vad vi skulle hitta på och det blev tennis, säger Karl Olsson, Långserud.

Startfältet består av ungefär hälften Säfflebor eller Säfflebördiga och de övriga kommer främst från Dalsland med Åmål, Bengtsfors och Bäckefors som hemorter. Totalt blev det närmare åtta timmars oavbrutet spel i den pressande hettan.

Nöjda finalister båda tidigare mästare men nu vann Martin Jonasson t.h för andra gången- Daniel Gustafsson.
Nöjda finalister båda tidigare mästare men nu vann Martin Jonasson t.h för andra gången- Daniel Gustafsson. Foto: Kjell Olsson

Tur att Magnus Johansson servade med både korv,smörgåsar samt varma och kalla drycker. Han fick kanske största applåden efter avslutad tävling. Först spelades det dubbel. Tolv matcher i två grupper ledde fram till semifinaler. Även om man bara spelade ett set så döljs många spännande sekvenser bakom resultatet som ju inte alltid säger allt om matchbilden.

Sofia Jakobsson, Johanna Gustafsson och Annica Johansson bjöd på bra spel
Sofia Jakobsson, Johanna Gustafsson och Annica Johansson bjöd på bra spel Foto: Kjell Olsson
Fotbollsspelaren Mattias Svärd blir allt bättre i tennis
Fotbollsspelaren Mattias Svärd blir allt bättre i tennis Foto: Kjell Olsson

Martin Jonasson/Niklas Vogt kunde vända och vinna mot Karl Olsson/ Christoffer Bryntesson till 6-4 och bröderna Erik och Martin Sjöö vann över Daniel Gustafsson, Åmål och Martin Johansson, Säffle med samma siffror. I en välspelad final kunde bröderna Sjöö vinna.

I Herrsingelklassen var det sexton spelsugna som deltog. Det har spelats fem turneringar med olika segrare varje gång. Säfflekillarna Mattias Svärd, Karl Olsson och Martin Sjöö gick vidare från första omgången. Karl Olsson,Långserud, fjolårssegrare, gick till semi där dock Martin Jonasson, Bäckefors , blev för svår och han vände 0-2 till seger 6-4. Det vandringspris som det spelas om är lite underligt nog en stor pokal som egentligen kommer från en pingistävling i Kongsvinger. I den andra semin kunde rutinerade Daniel Gustafsson,Åmål, besegra Christoffer Bryntesson i en hård match.

Hockeyprofilen Oscar Clefbom dök upp och skänkte en matchklubba men fick avstå från spel p.g.a skada
Hockeyprofilen Oscar Clefbom dök upp och skänkte en matchklubba men fick avstå från spel p.g.a skada Foto: Kjell Olsson

I finalen var det den genom två paddelpass i veckan fotsnabbe Martin Jonasson, Bäckefors, som kunde vinna mot Daniel Gustafsson, Åmål. Det var en välspelad match och Daniel har lite besvär med en axel och har spelat sparsamt men det kompenserade han med fin bollteknik och ofta briljanta slag. Martins seger skall dock inte förringas utan han visade fin form hela dagen där snabbhet och lobbar ofta avgjorde jämna bolldueller. Därmed är Martin den förste som lyckats vinna turneringen två gånger. Hos damerna kunde Johanna Gustafsson upprepa segern för Sofia Jakobsson, båda från Järbo, före Annica Johansson Säffle. Från Säffle kom även Martin Johansson, Erik och David Axelsson samt Rasmus Lindgren och Andreas Johansson .

 Stor del av deltagarna i årets upplaga av Långserud Öppna, den sjätte upplagan. Deltagarna kommer från främst Säffleområdet samt delar av Dalsland.
Stor del av deltagarna i årets upplaga av Långserud Öppna, den sjätte upplagan. Deltagarna kommer från främst Säffleområdet samt delar av Dalsland. Foto: Kjell Olsson

Ett lotteri med rikligt prisbord skänkt av generösa sponsorer där det f.d NHL-proffset Oskac Clefbomdök upp med en signerad hockeyklubba och när det även dök upp skänkta saker av racinstjärnan Marcus Ericsson såldes lottena snabbt.

Bröderna Erik,vit tröja, samt Martin Sjöö vann dubbelfinalen i Långserud Öppna.
Bröderna Erik,vit tröja, samt Martin Sjöö vann dubbelfinalen i Långserud Öppna. Foto: Kjell Olsson

Då allt arbete dessutom var ideellt så kan det bli en hyfsad slant som skänks till RIA, Hela människan.

På kvällen var det utvärdering och kamratlig samvaro.

Artikeltaggar

KarlstadLångserudLångserud OpenNyheterSäffleSportTennis

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.