Hoppa till huvudinnehållet

Stor tidning prisar Naturbyn – ”Hållbart paradis med flytande husflottar och trädhus”

Publicerad:
Thomas Peterson vid Naturbyn i Långserud har återigen uppmärksammats för sitt unika verk. Lottie Knutson från Aftonbladet har gett honom en personlig utmärkelse. (Arkivbild)
Thomas Peterson vid Naturbyn i Långserud har återigen uppmärksammats för sitt unika verk. Lottie Knutson från Aftonbladet har gett honom en personlig utmärkelse. (Arkivbild) Foto: Marina Johansson

Nyligen var Lottie Knutson från Aftonbladet på besök i Naturbyn i Långserud. Det är många journalister som tar sig dit för en natt, men enligt Lottie är Naturbyns grundare Thomas Peterson årets entreprenör.

– Årets entreprenör, utsedd av mig personligen, är värmländska Naturbyns Thomas Peterson. På 20 år har han med egna händer, från egen skog, byggt ett hållbart paradis med flytande husflottar, trädhus och skogskök med öppen eld. Rekommenderas varmt!, skriver Lottie i Aftonbladet.

Det flyter på med bokningarna i Naturbyn och det är bokningar klara ända fram till stängningen i september. Utmärkelsen från Lottie är en fin gest tycker Thomas, även om han själv inte kallar sig för entreprenör.

– Det är alltid bra att bli omnämnd. Jag ser mig absolut inte som en entreprenör, jag drivs mest av att jag tycker det är roligt, säger Thomas.

Det blir en allt större trend att besöka ställen som Naturbyn och dess enkelhet. (Arkivbild)
Det blir en allt större trend att besöka ställen som Naturbyn och dess enkelhet. (Arkivbild) Foto: Kjell Olsson

Trendigt

Till skillnad från andra år berättar Thomas att det har varit många svenskar som besökt Naturbyn under årets säsong.

– Det har varit nästan bara européer. Annars brukar det vara en del från USA och England, men det är inga från de länderna i år.

Vad som gör Naturbyn unik tror Thomas är för dess enkelhet.

– Jag ser att det är trendigt med det enkla och det verkar som att folk uppskattar när det är enkelt, säger han.

Artikeltaggar

LångserudSäffleThomas PetersonTurism

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.