Hoppa till huvudinnehållet

Blohms målsvit fortsätter: "Går i slow motion"

Publicerad:
Linn Blohm har nu gjort 22 mål på 22 avslut.
Linn Blohm har nu gjort 22 mål på 22 avslut. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hon har gjort 22 mål på 22 avslut. Linn Blohms sensationella målform håller i sig. Förklaringen?

– Jag känner mig så extremt lugn och trygg, allt går typ i slow motion när jag får bollen.

Inför kvartsfinalen hade den svenska mittsexan tagit 16 avslut och gjort lika många mål. Det blev ytterligare sex mot Sydkorea. Hon satte alla. Målsviten håller i sig.

– Det är jättekul såklart, men jag tror att det kommer bli svårare för mig att göra mål i de kommande matcherna med mycket bättre målvakter. Jag hoppas ju att det fortsätter men det ser svårt ut också.

"Extremt lugn"

Linn Blohm säger att hon är inne i ett stim både mentalt och fysiskt.

– Jag känner mig så extremt lugn och trygg, allt går typ i slow motion när jag får bollen så jag ser var jag ska skjuta och jag litar på mig själv. Kroppen bara gör.

Andreas "Stycket" Nilsson har ett målrekord på 24 från EM 2014.

– Det har man hört en miljard gånger, säger Blohm.

Om hon ska slå det?

– Det är jag väldigt sugen på, två mål till. Men vi får se om det räcker.

Linjespelaren får ta mycket stryk under matcherna, hon berättar att en del lag är duktiga på att dela ut tjuvnyp för att få henne ur balans.

– Vissa är lite fula och rör en eller klämmer en i skinnet när man inte har bollen. Det gör ju jätteont och det blir man bara irriterad på. Sedan är mittsexa en sådan position där man får mycket smällar.

Hon är inte så bra på att ge tillbaka.

– Jag tror att jag är för snäll, det har jag alltid fått höra.

Bänkades ofrivilligt

Blohm berättar också att hon bänkades lite ofrivilligt i den sista gruppspelsmatchen mot Ungern. Förbundskapten Tomas Axnér valde att sätta henne på läktaren för att hon skulle få vila. Själv tyckte hon att det bara var frustrerande.

– På läktaren skriker man, men man känner sig nästan värdelös, man kan inte göra någonting.

– Jag vill alltid spela.

Förbundskapten Axnér:

– Det är svårt. Jag kände att om jag har möjlighet att byta in henne så kommer jag förmodligen att göra det, och jag ville verkligen att hon skulle vila den matchen och få lite ny energi.

– Och enda sättet att vila henne är det är att inte ha någon möjlighet att byta in henne. Hon hade stått och hoppat bakom bänken.

Niklas Svahn/TT

Artikeltaggar

HandbollOSSportTokyo

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.