Hoppa till huvudinnehållet

Gamla godingar med Vispopparna

Publicerad:
Vispopparna är kända ansikten på Silvénska villan och alltid lika välkomna tillbaka.
Vispopparna är kända ansikten på Silvénska villan och alltid lika välkomna tillbaka. Foto: Kurt Karlsson

Det var ett glatt gäng som kom och underhöll på Silvénska i lördags. Man kan säga att det var gamla bekanta, då Vispopparna har varit på Silvénska vid flera tillfällen.

Vispopparna är en etablerad grupp, som har spelat vid många olika tillfällen i säffletrakten. Musiken de spelar är ju också av den typ som går hem i flera generationer.

Gruppen består av på gitarr och sång Janne Lundborg, på tvärflöjt spelade Anna Käll, basen sköttes av Anders Käll, som även sjöng. Den som inte sjöng men spelade desto mer på trummorna var Peter Gunnman.

Vispopparna består av Janne Lundborg, Anna Käll, Anders Käll och Peter Gunnman.
Vispopparna består av Janne Lundborg, Anna Käll, Anders Käll och Peter Gunnman. Foto: Kurt Karlsson

Musiken som de spelade var idel gamla godingar som den gamla Sven-Ingvars-åten Jag älskar dig ännu, som är en svensk version av Streets of Laredo. Den där norska megahiten från 1984, Ljus och värme av Åge Alexandersen som även Vikingarna med Crister Sjögren på sång spelade in på svenska 1986 på Kramgoa låtar nr 14. Den svenska texten skrevs av Benny Borg.

Det finns ju många låtar som man skulle vilja höra, men vi fick höra När solen färgar juninatten – en visa vacker som någon. Texten skrevs av Torleif Styffe och musiken gjorde Sven-Erik Magnusson, men den första som spelade den var bandet Lill-Ingmars, som gav ut den på skiva redan 1972. Den där gamla countrylåten In the early morning rain sitter inte fel den heller, den skrevs 1966 av Gordon Lightfoot och sjöngs av bland andra Peter, Paul & Mary.

Man får tro att det blev mycket allsång, för det spelades låtar som alla känner igen.
Man får tro att det blev mycket allsång, för det spelades låtar som alla känner igen. Foto: Kurt Karlsson

Lördagskaféet var välbesökt även denna lördag, det var närmare sjuttio besökare, vilket måste var godkänt.

Nästa lördag är den sista utomhus, sedan början vi gå in i värmen. Då kommer gruppen Antother Piece of Cake. Jag hoppas att vi ses då!

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturSäffleSilvénska villanSven-Erik MagnussonTorleif Styffe

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.