Hoppa till huvudinnehållet

"Faktum är att vi inte hade så mycket att säga till om alls"

Publicerad:
Det blev en tung match för Eskilsäter, då man mötte på mycket tuffare motstånd än väntat. Matchen mot Ås slutade 4-2 för hemmalaget. (Arkivbild)
Det blev en tung match för Eskilsäter, då man mötte på mycket tuffare motstånd än väntat. Matchen mot Ås slutade 4-2 för hemmalaget. (Arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Eskilsäter gick in i en väldigt viktig match om bottenstriden i fredags, men vad man mötte var ett mycket bättre lag än mat tänkt sig. Det blev en tung match och Eskilsäter var aldrig riktigt nära. Slutresultatet skrevs till 4-2 för Ås.

– Det var en riktigt viktig match för oss, och vi gick in med lite gott självförtroende i den. Det var ju den här matchen vi skulle höja oss i, nu vi skulle visa vart skåpet skulle stå - men tyvärr så blir det helt tvärt om, säger EIF:s tränare Magnus Jansson.

Mycket slarv

I första halvleken, som inte alls var särskilt bra för Eskilsäter, hittar man inte passningarna eller löpningarna - man gör inte jobbet som krävs.

– Vi är inte på tårna helt enkelt, säger Magnus och fortsätter:

– Vi slarvade alldeles för mycket med passningarna, Det fungerade inte alls, och Ås var mycket vassare än oss. De har ju ett samarbete med Örnen, så vi såg några spelare som brukar spela med deras A-lag, men det ska inte spela någon roll - vi ska vara bättre än såhär ändå. Faktum är att vi inte hade så mycket att säga till om alls.

Magnus lyfter fram två momentum i matchen; ett vid vardera mål för Eskilsäter. När det fösta målet kommer så får man lite extra energi, men strax därpå kommer det i stället ett mål från hemmalaget.

– De tar lite udden av oss. Samma sak händer även med det andra målet - vi får snabbt ett baklängesmål mot oss. Det känns lite som vi behöver jobba så mycket tuffare an alla andra - det känns som de har mycket enklare att göra mål. Vi måste få in lite optimism och mer tro i det här, säger Magnus.

"Bättre än vi trodde"

Han erkänner också att man inte förväntat sig att möta ett så bra lag i Ås.

– Vi mötte ett mycket bättre lag än vi trodde. Vi var numret för kort här och det hade vi inte förväntat oss. Vi var alldeles för bleka, och det var för dålig kvalitet på spelet helt enkelt, säger Magnus.

Fredagsderby

På fredags är det dags för derby på Rudsvallen - då tar man emot Gillberga.

– Ja det ska bli kul, det är alltid hårda drabbningar. Det kommer att bli en tuff match - de har spelat riktigt bra Gillberga. Så vi går in lite som underdogs i det här, men vi förstår ju att det kommer att bli svårt, de har ju en del klasspelare, säger Magnus och fortsätter:

– Men Rudsvallen ska man inte underskatta, och jag ger aldrig upp. Nej nu jäklar får vi knyta näven ännu mer.

Matchfakta

IFK Ås - Eskilsäters IF

18' 1 - 0 Joel Blomqvist

35' 2 - 0 Erik Hult Andersson

37' 2 - 1 Jonatan Bennetoft

49' 3 - 1 Linus Kvist

65' 3 - 2 Andreas Thorell

68' 4 - 2 Milan Krivokapic

Artikeltaggar

Charlottenbergdivision 6 västraEskilsäters IFFotbollIFK ÅsMagnus Jansson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.