Hoppa till huvudinnehållet

Humorgänget i Kvarteret Skatan gör Da Buzz på svenska

Publicerad:
Annika Thörnquist och Per Lidén i Da Buzz tillsammans med komikerna bakom serien ”Kvarteret Skatan”.
Annika Thörnquist och Per Lidén i Da Buzz tillsammans med komikerna bakom serien ”Kvarteret Skatan”.

Karlstadsbandet Da Buzz medverkar när humorserien "Kvarteret Skatan" åter får nytt liv.

Johan Glans, Vanna Rosenberg och David Batra hör till de medverkande komikerna som tar ton i en svensk version av "Do You Want Me".

Komediserien "Kvarteret Skatan" sändes i SVT under tre säsonger 2003 - 2006. Sedan gjordes flera shower och en långfilm. Humorgruppens sammansättning har varierat under åren, men nu gör bland andra Johan Glans, Rachel Mohlin, Vanna Rosenberg och David Batra en ny produktion som ska sändas i två delar i SVT i december.

Med i handlingen är Da Buzz.

– "Kvarteret Skatan" hör till mina favoriter, säger Annika Thörnquist.

– De skådisarna som är med är mina idoler! Jag har plöjt alla avsnitten av av serien flera gånger. Det är på pricken min humor.

Annika Thörnquists bandkollega Per Lidén berättar att de fick en förfrågan från produktionsbolaget om att humorgruppen ville använda deras musik i ett nytt projekt.

– De ville så gärna ha med vår låt "Do You Want Me" och göra en egen, svensk text till den. Vi tyckte det lät som en väldigt kul idé.

– Sedan ville de även att vi skulle vara med i själva programmet vilket gjorde allt ännu roligare, fyller Annika i.

"Gör inte narr"

Da Buzz släppte "Do You Want Me" 2000 och jämte "Ailve" är det gruppens mest populära låt.

– Vi medverkar inte musikaliskt på den nya versionen, förutom att det är vår låt, fortsätter Per.

– Men låten har en stor roll i filmen som handlar om en återförening. Jag och Annika dyker upp som två gubbar i lådan mitt i handlingen, ler Per.

– Det var en väldigt rolig inspelningsdag, vi gjorde detta redan i våras, fortsätter Annika.

– Jag var lite starstruck får jag erkänna, jag skrattar ju bara jag ser de här människorna. De har gjort så mycket roligt.

Nyligen släppte Da Buzz en ny skiva och de känner sig smickrade över uppmärksamheten från komikerna i "Kvarteret Skatan".

– Det är ju inte så de gör narr av låten. Det är snarare så att låten fyller en funktion i handlingen. De ville ha en låt man blev glad och positiv av. Den svenska texten de har skrivit handlar inte så mycket om kärlek mellan två personer, det är mer fokus på ett gäng som trivs tillsammans. I deras tappning handlar låten mer om vänskap än romantik.

Artikeltaggar

Annika ThörnquistDa BuzzHumorKändisarMusikNöje/KulturPer LidénSVTTV

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.