Hoppa till huvudinnehållet

Biljettpaus för Billy Elliot

Publicerad:
Biljettförsäljningen till Säffleoperans Billy Elliot pausas efter dialog med Smittskydd i Värmland samt Länsstyrelsen.
Biljettförsäljningen till Säffleoperans Billy Elliot pausas efter dialog med Smittskydd i Värmland samt Länsstyrelsen. Foto: Peter Bäcker

Under måndagen meddelade Medborgarhuset att biljettförsäljningen till Billy Elliot tillfälligt har pausats efter att man fört en dialog med Smittskydd i Värmland samt Länsstyrelsen.

– Ytterligare information följer efter att Folkhälsomyndigheten aviserat vilka restriktioner som kommer att vara rådande under hösten.

Den pausade försäljningen till Säffleoperans höstföreställning Billy Elliot beror på en oro för att publikrestriktionerna inte ska lätta ytterligare under hösten, och att man då inte ska kunna erbjuda alla biljettköpare en plats i teatersalongen.

– Paus för biljettförsäljningen görs i avvaktan på nya besked från Folkhälsomyndigheten gällande publikrestriktioner för oktober och november månad. Restriktionerna är avgörande för hur många besökare som kan vistas i Medborgarhusets teatersalong under föreställningar på ett smittsäkert sätt, skriver Medborgarhuset i ett pressmeddelande till ST.

Kan omfördelas

Om Folkhälsomyndigheten beslutar att de publikrestriktioner som råder i dagsläget ska fortsätta att gälla under hösten kan det innebära att redan sålda biljetter måste omfördelas och flyttas för att alla ska kunna erbjudas en plats.

– Säffleoperan kommer i detta fall att ansvara för omfördelningen av biljetter, medan Medborgarhusets biljettkontor kommer att informera berörda gäster.

– Ytterligare information följer efter att Folkhälsomyndigheten aviserat vilka restriktioner som kommer att vara rådande under hösten, avslutas pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Billy ElliotNöje/KulturPolitikSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.