Hoppa till huvudinnehållet

Bittert slut för SSK 2

Publicerad:
Det blev en tung förlust för Säffle SK 2 när man tappade en poäng i bortamatchen mot Ämtervik - på övertid. Matchen slutade 4-3 till hemmalaget. (arkivbild)
Det blev en tung förlust för Säffle SK 2 när man tappade en poäng i bortamatchen mot Ämtervik - på övertid. Matchen slutade 4-3 till hemmalaget. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Säffle SK:s division4-lag gjorde spelmässigt en betydligt bättre insats i fredagens bortamatch mot Ämterviks FF. Trots detta fick man inte med sig någon poäng hem, då ett snöpligt slut skrev slutresultatet till 4-3 för hemmalaget.

Det var hemmalaget Ämtervik FF som fick en tidig ledning i matchen, bara efter 12 spelade minuter. Ytterligare ett mål precis innan pausvila gjorde att man fick med sig 2-0 in i den andra halvleken.

Hämtar upp underläge

I de sista fyrtiofem minuterna spelade SSK upp sig rejält och tog sig in i matchen. Detta genom Marcus Håkansson som säkert sätter en straff och på så sätt kvitterar till 2-1. När Tage Skålén sedan fixar sitt nionde seriemål i den 69:e minuten, så var matchen utjämnad - 2-0-underlägen var upphämtat.

Hemmalaget kommer dock igen och återtar ledningen halvvägs in i andra halvlek; 3-2. Men när Alfred Wedberg blir neddragen innanför straffområdet kliver Håkansson återigen fram och sätter dit en straff. Vid ställningen 3-3 trycker Säffle på rejält och går för ett ledningsmål och seger. Alla drömmar om poäng krossas i slutet av matchen då hemmalaget avgör på en kontring och det är ett mål som blir omdiskuterat.

– Ja, vi gör en betydligt bättre match uppe i Ämtervik, jämfört med Arvikamatchen. Vi hämtar bland annat ikapp underläge två gånger om, vilket är starkt, säger Andreas Svärd, tränare för SSK 2, på klubbens hemsida.

”Helt horribelt mål”

– Men man kan inte annat än att tycka synd om grabbarna med tanke på det avgörande målet på slutet. Det är ett helt horribelt mål som självklart inte skulle ha godkänts. De sparkar bollen ur händerna på vår målvakt plus att bollen aldrig är över mållinjen. Ämtervikspelarna jublar i hopp om att domaren ska gå på det, vilket han gör och dömer mål, fortsätter en något bitter Andreas.

Laget gjorde trots förlusten en bra insats och ett extra plus till Marcus Håkansson som var lagets bäste spelare, han satte bland annat säkert dit två straffar och hade en stenhård frispark som tar i ribban.

Säffle SK 2 spelar sin nästa match på onsdag, hemma på Sporthälla mot Grums IK.

Matchfakta

Ämterviks FF - Säffle SK 2

12' 1 - 0 Johan Ahlberg

44' 2 - 0 Anton Johansson

53' 2 - 1 Marcus Håkansson (straffmål)

69' 2 - 2 Tage Skålén

75' 3 - 2 Philip Dixelius

81' 3 - 3 Marcus Håkansson (straffmål)

90+3' 4 - 3 Självmål

Artikeltaggar

Ämterviks FFAndreas SvärdDivision 4 VärmlandFotbollSäffle SKVästra Ämtervik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.