Hoppa till huvudinnehållet

Säffle Open avgjordes

Publicerad:
Padelturneringen Säffle Open avgjordes i lördags.
Padelturneringen Säffle Open avgjordes i lördags. Foto: Carolina Schützer

Under helgen avgjordes padelturneringen Säffle Open på utomhusbanorna vid Tennishallen. Totalt var det 24 lag som gjorde upp om de två förstaplatserna som skulle koras i slutet av dagen.

Säffle Open hölls på Tennishallens utomhuspadelbanor, men de som låg bakom arrangemanget var Johan Emanuelsson, Hugo Hultkrantz och Emil Sundfeldt.

– Vi bjöd in lite folk som vi spelat med, och försökte på så sätt få till två klasser. Totalt blev det 24 lag som var med, 12 lag i a-klassen och 12 lag b-klassen. De fick själva anmäla sig till den klass de tyckte de passade bäst i. Och jag tycket att de blev bra ändå - det blev jämna matcher, berättar Johan Emanuelsson.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer

Över femtio matcher

Dagen, som blev en riktig heldag med padel, flöt på bra och över femtio matcher avgjordes under turneringens gång.

– Det enda man kunnat önska var väl bättre väder. Vi klarade oss ganska bra, men det var lite småkyligt. Det regnade typ i tjugo minuter, men det var ingen som ville pausa, utan spelet fortsatte ändå. Vi skrapade av banorna lite från vatten för att inte påverka spelet så mycket, men det gick bra, förklarar Johan.

"Kan bli fler skrällar"

Till skillnad från en riktig padelmatch där man spelar bäst av tre set, så spelades denna turnering så att ett set var en match. Detta var för att det skulle flyta på lite smidigare under dagen, men också en tidsaspekt. Stod det 6 lika i gem, blev det oavgjort i grundspelet.

– När man spelar bara ett set, så blir matchen mer öppen, och det kan bli fler skrällar. Vissa är ju lite trögstartade, och kommer i gång senare in i matchen, men nu behövde man vara med på tå hela dagen om man skulle lyckas, säger Johan.

 • I A-finalen spelade Marcus Hardin och Viktor Scherrieble mot Jesper Samuelsson och Henrik Jufors där Hardin/Scherrieble vann med 6-1
  I A-finalen spelade Marcus Hardin och Viktor Scherrieble mot Jesper Samuelsson och Henrik Jufors där Hardin/Scherrieble vann med 6-1 Foto: Privat
 • I B-finalen spelade Anders Källback och Jesper Karlsson mot Jakob Gambring och David Andersson där Källback/Karlsson vann med 6-1.
  I B-finalen spelade Anders Källback och Jesper Karlsson mot Jakob Gambring och David Andersson där Källback/Karlsson vann med 6-1. Foto: Privat

Lagen som spelade i Säffle Open var från Säffle, Åmål, Trollhättan och Karlstad. I A-finalen var det två Karlstadlag som möttes, men i B-klassen tog sig Säfflelagen hela vägen. I A-finalen spelade Marcus Hardin och Viktor Scherrieble mot Jesper Samuelsson och Henrik Jufors där Hardin/Scherrieble vann med 6-1. I B-finalen spelade Anders Källback och Jesper Karlsson mot Jakob Gambring och David Andersson där Källback/Karlsson vann med 6-1.

Är ni nöjda?

– För att vara första gången som vi höll i en turnering, så är vi nöjda. Nu har vi lite mer koll på hur lång tid det tar och så, och vi fick bra feedback från både Karlstadlagen och de från Trollhättan som är vana sådana här turneringar, så det känns ju bra.

Blir det fler turneringar?

– Vi har tänkt ha en liknande fast inomhus, både i Säffle och Åmål då eftersom vi bara har en inomhusbana här . Då ska vi också försöka få till dam och mixklass också. Tanken var att vi ville ha med det redan nu, men intresset var lite för litet. Men det är något vi ska försöka få till i höst eller vinter inomhus.

Artikeltaggar

PadelSäffleSäffle Open

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.