Hoppa till huvudinnehållet

Konstföreningen ställer ut vid Kulturnatten

Publicerad:
Käthy Nilsson är en av konstnärerna som ställer ut i Silvénska villan vid Kulturnatten.
Käthy Nilsson är en av konstnärerna som ställer ut i Silvénska villan vid Kulturnatten. Foto: Jenni Jansson

Under Kulturnatten 3 september bjuder Säffle Konstförening in till en utställning i Silvénska villan. Verken på väggarna kommer att rama in kvällens framträdanden av Tomas Rimeika Karlsson och Säffleoperan.

Utställningen består av verk av medlemmar i Säffle Konstförening, samt några till. Besökarna kommer att få se målningar av Käthy Nilsson, Anders Kadhammar, Jonny Alfredsson och Karl-Olof Sävö, samt målningar och fotografier av Anders Österberg.

– Genom den här utställningen vill vi presentera oss själva och Säffle Konstförening, säger Käthy Nilsson.

Under kvällen i Silvénska villan kommer Tomas Rimeika Karlsson att visa sin nya musikvideo och det blir även ett framträdande av Säffleoperan.

– Vi tyckte att detta behövde en inramning och att även konsten har sin plats under Kulturnatten, säger Käthy Nilsson.

Hon ställer ut tre målningar, av olja och tempera på papper och på duk. Det är lite äldre verk som bland annat hämtat sin inspiration från en resa till Seychellerna.

– Det var ett väldigt speciellt ljus där, säger Käthy Nilsson, och berättar att hon gillar att måla tunt i flera lager ovanpå varandra.

 • Två målningar av Jonny Alfredsson.
  Två målningar av Jonny Alfredsson. Foto: Jenni Jansson
 • Karl-Olof Sävö ställer ut flera målningar.
  Karl-Olof Sävö ställer ut flera målningar. Foto: Jenni Jansson
 • Säffle Konstförening ser fram emot att få visa konst för Säfflepubliken igen.
  Säffle Konstförening ser fram emot att få visa konst för Säfflepubliken igen. Foto: Jenni Jansson
 • Målningar av Anders Kadhammar.
  Målningar av Anders Kadhammar. Foto: Jenni Jansson
 • Ett fotografi av Anders Österberg.
  Ett fotografi av Anders Österberg. Foto: Jenni Jansson

Jubileumsutställning på gång

Kulturnattens utställning blir också ett tillfälle för Säffle Konstförening att berätta för besökarna om den kommande jubileumsutställningen ”Unga värmlänningar”, för att fira att föreningen fyller 50 år. Utställningen startar den 19 september och deltar gör ett flertal av Värmlands mest framstående konstnärer: Gerd Göran, Karin Broos, Marc Broos, Dan Lekberg, Ulla Magnusson, Lorraine Rantala, Ditte Reijers och Kjell Sundberg.

Platsen för utställningen blir Toms verkstad i Norelund (Säffle Plåts före detta lokaler), som kommer att förvandlas till en konsthall. En del verk kommer även att visas på Galleri 2.

På grund av coronapandemin har jubileumsutställningen skjutits upp flera gånger och Sylvia Tilleby, ordförande i Säffle Konstförening, ser fram emot att äntligen få slå upp portarna.

– Det är häftigt att vi har fått ihop det här gänget konstnärer och det kommer att bli många olika uttryck i den här utställningen. Jag är förväntansfull.

Artikeltaggar

Käthy NilssonKonstKulturhuset SilvénskaKulturnattenSäffleSäffle Konstförening

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.