Hoppa till huvudinnehållet

Jazzklubben är äntligen tillbaka

Publicerad:
Trumpetaren Karl Olandersson återkommer till Säffle med sin kvartett.
Trumpetaren Karl Olandersson återkommer till Säffle med sin kvartett. Foto: Åke Jansson

Seffle Jazz Club är tillbaka efter pandemin!

– Faran är inte över men vi satsar ändå på att komma tillbaka och fylla hösten med fantastisk jazz, säger klubbens ordförande Stig Andersson.

I mars 2000 fick jazzklubben besök av The Hebbe Sisters och ingen väl ana att det skulle bli den sista jazzkonserten på ett och ett halvt år. Pandemin stoppade bland annat firandet av klubbens 35-årsjubileum.

Men nu laddar Seffle Jazz Club för en jazzhöst med fyra sköna och varierande programpunkter. Publiken kommer att få höra en av Sveriges bästa jazztrumpetare, legendariske basisten Hans Backenroth och många lokala artister.

Premiär i oktober

Först ut är Karl Olandersson som är en av landets främsta jazztrumpetare. Han har besökt jazzklubben flera gånger tidigare och återvänder i oktober med sitt band som består av flera av landets ledande jazzmusiker, Martin Sjöstedt, Magnus Hjort och Daniel Fredriksson.

Tillbaka till Säffle kommer också basisten Hans Backenroth som framträder hos jazzklubben i november och då blir det jazz i Charlie Parkers anda. Hans Backenroths kvartett, som nyligen släppte en hyllad platta, består i övrigt av Klas Lindquist, Erik Söderlind och Karl-Henrik Ousbäck.

Under jazzhösten blir det också utrymme för våra lokala artister. I slutet av oktober kommer sångerskan Eva Löfvendahl och gitarristen Torbjörn Carlsson med vänner som än så länge är hemliga.

Jazzhösten avslutas med det nybilade bandet Seffle Nya Jazzkapell som består av Bosse Rhodén, Per Troive, Gunilla Sundin, Lennart Heningsson och Eva Lindström.

Seffle Jazzclub

7 okt: Karl Olandersson kvartett

28 okt: Eva Löfvendahl & Torbjörn Carlsson med vänner

2 nov: Hans Backenroth kvartett

25 nov: Seffle Nya Jazzkapell

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturSäffleSeffle Jazz Club

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.