Hoppa till huvudinnehållet

”Det studsar inte vår väg riktigt”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Matchen mot serieledarna Högboda IF studsade inte riktigt Gillbergas väg, och matchen slutade med en 3-2-förlust. Andreas Skog gjorde GFF:s andra mål. (arkivbild)
Matchen mot serieledarna Högboda IF studsade inte riktigt Gillbergas väg, och matchen slutade med en 3-2-förlust. Andreas Skog gjorde GFF:s andra mål. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Gillberga FF ställdes mot serieledarna Högboda IF i helgen. Trots att man var det bättre laget så studsade det inte riktigt GFF:s väg, och hemmalaget Högboda tog hem trepoängaren efter 3-2.

– Vi visste att de velat flytta matchen läge, och vi visste de hade många borta - men det hade vi också tyvärr. Flertalet startspelare var inte tillgängliga, och vi saknade målvakt - så det blev två inringda spelare på bänken och en utespelare i mål. Men vi börjar jättebra och tar ledningen med 2-0 i första kvarten, säger GFF:s tränare Jimmy Karlsson.

”Studsar inte vår väg”

Fem minuter senare får serieledarna en frispark - en frispark som går rätt i mål; 1-2. Gillberga tilldöms en straff i slutet på första, som man tyvärr bränner, men de går till pausvila med ledning.

– Det studsar inte vår väg riktigt. Vi är det bättre laget i första, och spelet är skapligt jämnt i andra. Det är inte alls samma lag som när vi mötte dem sist, och jag tycker att vi var bättre. Vi har några riktigt farliga hörnor som Alm lägger, så vi borde ha kunnat trycka dit någon mer. Med de förutsättningarna som vi hade, så gör vi en bra match, säger Jimmy.

Tio minuter in i andra får Högboda ytterligare en frispark. Det blir en långfrispark som Gillberga oturligt nog själva nickar in i mål; 2-2 till hemmalaget. Sista målet sker även det på en frispark, från spelaren som legat bakom de två tidigare; Fredrik Pettersson. Slutsignalen ljuder och matchen slutar 3-2 till hemmalaget.

Typiskt division 6

– Den här matchen speglade division 6 när den visar sig från sin bästa sida; vi fick ringa ihop lag och de fick göra likadant. När vi kommer dit så möts man av tre spelare som står ute och röker och det är en bondemarknad bredvid planen. Vi kommer ut, och har samma färg på matchtröjorna, så vi får spela i rosa träningsvästar. Och till det får vi en domare som tillåter det mesta - en härlig match, skrattar Jimmy.

Gillbergas Andreas Skog, som nu gjort mål för andra matchen i rad, får ett extra plus från Jimmy i matchen mot Högboda.

– Han gör det bra uppe på topp. Han kämpade på bra och gjorde en väldigt bra match, säger han.

Ås nästa

Gillberga spelar sin nästa match på fredag, då man tar emot bottenlaget IFK Ås hemma på Gillbergavallen.

– Förhoppningsvis har vi fler tillgängliga till den matchen. Ås blandar och ger, men vi har en bra chans mot dem, förhoppningsvis. Det är en fredagsmatch, hemma - också till vår fördel. De är i stort behov av poäng, så det kan ju vara så att de tar med spelare från Örnen, som de gjorde mot Eskilsäter. Men vi var överlägsna sist, och vi är ett betydligt bättre fotbollslag - men vi får se vad vi möter, avslutar Jimmy.

Matchfakta

Högboda IF - Gillberga FF

9' 0 - 1 Jonathan Olsson

15' 0 - 2 Andreas Skog

20' 1 - 2 Fredrik Pettersson

55' 2 - 2 Självmål

69' 3 - 2 Fredrik Pettersson

Artikeltaggar

division 6 västraFotbollGillberga FFHögbodaJimmy Karlsson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.