Hoppa till huvudinnehållet

Säffleoperans vd: ”Det är som om det vore skräddarsytt för oss”

Publicerad:
Tobias Norelius är mycket nöjd med att publikrestriktionerna släpps den sista september.
Tobias Norelius är mycket nöjd med att publikrestriktionerna släpps den sista september. Foto: Andreas Dagström

– Det är en sådan otrolig lättnad. Billy Elliot är den största satsning vi gjort och kostar 4,2 miljoner kronor. Med de restriktioner som låg kunde vi max spela in 1,1 miljoner.

Besked: publiktaken lyfts den 29 september

Det säger Tobias Norelius, vd för Säffleoperan efter regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att flertalet restriktioner släpps den 29 september.

– Det är som om det vore skräddarsytt för oss. Vi har ju premiär den 2 oktober.

Tobias Norelius säger att hoppet föddes när det på tisdagen stod klart att regeringen skulle hålla presskonferens i frågan.

– Men jag ville inte ha för höga förhoppningar utan tänkte att det kanske kommer att handla om vaccinpass.

Nu blev alltså beskedet mycket bättre och Tobias Norelius är mycket nöjd med beslutet.

– Vi vågade ju satsa på Billy Elliot eftersom regeringen gått ut och pratat om evenemangsstöd och att det fanns en plan om avveckling av restriktionerna. Men sedan har det varit tyst i frågan. Så det var ett väldigt skönt besked.

Vad betyder det här för Säffleoperan på kort och lång sikt.

– På kort sikt betyder det att vi kan köra för fullt. Och på lång sikt betyder det överlevnad. Att vi kan fortsätta att vara verksamma. Skulle vi ställt in nu hade det inte blivit någon Billy Elliot, för då hade barnen varit för gamla nästa år.

Vad betyder det för biljettförsäljningen?

– Den har ju varit pausad. Vi får sätta oss ner och diskutera så att vi kan ge föreställningen på ett smittsäkert sätt så att publiken kan känna sig trygg och säker. men jag ser ingen anledning till att vi skulle överpröva regeringens beslut.

Artikeltaggar

Billy ElliotFolkhälsomyndighetenNöje/KulturSäffleSäffleoperanTobias Norelius

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.