Hoppa till huvudinnehållet

Full fart direkt för Stefan Ferger

Publicerad:
Stefan Ferger på Säffleföretaget Ljus- och Ljudmakaren glädjer sig åt att restriktionerna nu försvinner vilket öppnar för kultur- och eventföretagen.
Stefan Ferger på Säffleföretaget Ljus- och Ljudmakaren glädjer sig åt att restriktionerna nu försvinner vilket öppnar för kultur- och eventföretagen. Foto: Claes Österman

Beskedet om att restriktionerna ska upphävas 29 september innebär att Stefan Ferger kör gasen i botten direkt med sitt företag Ljud- och Ljusmakaren.

– Jätteskönt för branschen att beslutet äntligen kom, säger han.

Pandemin har slagit hårt mot Stefan Fergers företag Ljus- och Ljudmakaren och Stefan blev något av talesman för hela branschen.

– Företag inom kultur och event har drabbats oerhört hårt av restriktionerna. Medan hotell- och restaurangbranschen trots allt fick vissa öppningar stängdes dörren helt för oss, säger han.

Dörren öppnas igen

När restriktionerna nu slutligen släpps öppnas dörren igen.

– Det är jag jätteglad för och jag hoppas innerligt att det inte hinner hända något innan den 29 september så att vi verkligen kommer igång, säger han.

För Stefans företag innebär det att tre stora projekt kan genomföras som planerat i höst: Sven-Ingvars-turnén, Billy Elliot på Säffleoperan och Per Gessles konserter. Dessutom återupptas det långvariga samarbetet med Högfjällshotellet i Sälen.

– Vi hade planerat för jobb även i september men får vara glada att vi nu har fullt upp under resten av hösten, säger han.

Tappat kompetens

Men mycket har hänt under pandemin.

– Branschen har tappar mycket kompetens då anställda hoppat av, börjat plugga och bytt yrken. Själv har jag tappar två duktiga medarbetare och hur det ser ut på frilanssidan har jag ingen aning om, säger Stefan.

Han har längtat efter att restriktionerna ska släppas.

– Det har varit 18-19 svåra månader. Under den tiden har vi alla ändrat våra vanor och det tar nog tid innan allt återgår till det normala. Man undrar ju om människor vågar sitt axel-mot-axel med okända människor i en teatersalong, säger han.

Nu håller han tummarna för att restriktionerna verkligen kommer att släppas den 29 september.

– Det handlar ju om att ännu fler måste ta sitt ansvar och vaccinera sig vilket ju är en vi-fråga och inte en jag-fråga, säger Stefan.

Artikeltaggar

Billy ElliotLjudmakarenNöje/KulturPer GessleSäffleStefan FergerSven-Ingvars

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.