Hoppa till huvudinnehållet

Motocrosslaget tvåa i seriepremiären

Publicerad:
Motocrossen är igång igen. Säffle MCK blev tvåa i seriepremiären och den 26 september körs nästa tävling hemma på Kocklandabanan.
Motocrossen är igång igen. Säffle MCK blev tvåa i seriepremiären och den 26 september körs nästa tävling hemma på Kocklandabanan. Foto: Marina Johansson

Motocrossen är igång igen efter pandemiuppehållet. Säffle MCK körde i helgen sin första serietävling och slutade tvåa efter Skara.

– Det är vi jättenöjda med.

Det sa Johan Samuelsson, en av åkarna i Säffle MCK:s lag som i helgen körde den första deltävlingen i Västra serien division 3. Tävlingen avgjordes i Bengtsfors och Säfflelaget blev tvåa efter Skara MCK.

– Det var den första officiella deltävlingen vi kört efter pandemin. Vi körde även en tävling i Lerum för ett par veckor sedan men den ogiltigförklarades och blev mer en träning, säger Johan Samuelsson.

Säffle kom till start med åtta förare och inte mindre än sex tog sig till A-finalen där Robin Koitti blev bäste Säffleförare på fjärde plats, inte långt efter vinnaren Alvin Ceder, Skara. Emil Olsson körde också starkt och blev elva.

Säffle MCK kommer att köra nästa deltävling på hemmaplan. Det sker söndag den 26 september på Kocklandabanan.

Västra division 3

Lag: 1. Skara MCK 451, 2. Säffle MCK 384, 3.Lerum 333, 4. Bengtsfors MCC 291, 5. Lilla Edet 288, 6. Kil 253, 7. Hisingen 227.

A-final: 1. Alvin Ceder, Skara, 4. Robin Koitti, Säffle, 11. Emil Olsson, Säffle, 15. Daniel Nolin, Säffle, 23. Albin Bäckström Herbertsson, Säffle 24. Johan Samuelsson, Säffle, 28. Stefan Emvik, Säffle.

B-final: 1. Christoffer Johansson, Hisingen, 10. Kristian Lövenhamn, Säffle, 14. Ludvig Enoksson, Säffle.

Artikeltaggar

MotocrossSäffle MCKSport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.