Hoppa till huvudinnehållet

Crossfrälstas julafton väntar: ”Mäktigaste upplevelsen i Grums historia”

Publicerad:
Sebastian Eriksson kommer att befinna sig i nivå med trädtopparna på lördag, när han tillsammans med kompisen Hannes Nordsveen anordnar en FMX-show på halkbanans terrängområde i Grums.
Sebastian Eriksson kommer att befinna sig i nivå med trädtopparna på lördag, när han tillsammans med kompisen Hannes Nordsveen anordnar en FMX-show på halkbanans terrängområde i Grums. Foto: Ellen Elfven

Sebastian Eriksson och Hannes Nordsveen från Säffle har högtflygande planer – bokstavligt talat. På lördag anordnar de vad som beskrivs ge den mäktigaste upplevelsen i Grums historia.

– Vi ska ha en freestyle motocross-show på halkbanans terrängområde i Grums, berättar Sebastian Eriksson. Vi gör det här för att fylla vardagen med lite action i dessa tråkiga covid-tider.

Showen lär bli julafton för motocrossintresserade. Uppvisningen är något killarna hoppas ska locka familjer till den stora händelsen, som äger rum på lördagseftermiddagen.

”Visa upp sporten”

På sociala medier beskriver de showen som den mäktigaste upplevelsen i Grums historia.

– Vi hoppar 21 meter långt och tio meter upp i lumpen på en ramp, berättar Sebastian. Några av Sveriges bästa förare kommer och visar upp sig.

Företagare finns på plats och visar upp sig, det anordnas små tävlingar för yngre besökare, servering finns liksom go musik.

– Jag kör FMX och anordnar showen med min kompis Hannes. Vi vill visa upp sporten och få fler att få upp ögonen för den, avslutar Sebastian som själv är en av förarna i showen.

Artikeltaggar

MotocrossSebastian Eriksson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.