Hoppa till huvudinnehållet

Tredje branden på två dagar: Lada helt övertänd

Publicerad:
På onsdagskvällen brann en lada ner till grunden på gården Hammaren, i utkanten av Åmål. I bakgrunden syns resterna av huset som brann ner bara två dygn tidigare.
På onsdagskvällen brann en lada ner till grunden på gården Hammaren, i utkanten av Åmål. I bakgrunden syns resterna av huset som brann ner bara två dygn tidigare. Foto: Fredrik Tacacho

En förrådsbyggnad brann ned i Hammaren utanför Åmål på onsdagskvällen.

– När vi kom fram var byggnaden övertänd, säger Tony Alan på Räddningsregion Bergslagen.

Det här var tredje branden på två dagar.

Natt till tisdag brann ett avsides beläget ödehus i Hammaren, inte långt från Åmålsån, strax väster om Åmål, ner till grunden. På onsdagseftermiddagen bröt ytterligare en brand ut på samma plats, i en lekstuga strax intill.

Samma kväll, klockan 21.20, kom tredje larmet. Öppna lågor kom från en lada.

Räddningstjänsten kunde kort efter att den första enheten var på plats konstatera att ladan var helt övertänd. De såg tidigt att byggnaden inte skulle gå att rädda.

Enligt SOS Alarm fattade räddningstjänsten beslutet att låta ladan brinna ner under ”kontrollerade former”.

– När vi kom fram rasade taket in och vi fattade då beslut om att låta byggnaden brinna ned och säkra så att elden inte skulle sprida sig, säger Tony Alan.

Området runt ladan har och kommer att kontrolleras med värmekamera för att hålla spridningsrisken låg:

– De söker av för att säkerställa att det inte finns några värmeskillnader eller risker.

Räddningstjänsten fortsatte bevaka platsen under natten efter att släckningsarbetet avslutats.

Ladan ska ha varit övergiven före branden. Någon orsak till varför ladan tog eld och det relativt snabba brandförloppet finns i nuläget inte. Vid 23-tiden uppgav polisen att det upprättats en anmälan om skadegörelse.

Ingen person eller närliggande byggnad har skadats.

Artikeltaggar

ÅmålBränderBrott & blåljus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.