Hoppa till huvudinnehållet

Säffle Filmstudio startar igen

Publicerad:
Oscarbelönade Nomadland är den första av de filmer som Säffle Filmstudio visar i höst.
Oscarbelönade Nomadland är den första av de filmer som Säffle Filmstudio visar i höst.

Säffle Filmstudio är ytterligare en kulturförening i Säffle som öppnar upp igen efter pandemin. På tisdag kväll är det premiär i Sagabiografen.

I Säffle Filmstudio är man glada åt att kunna presentera ett filmprogram för sina medlemmar igen.

- Senast vi visade film på Saga i Säffle var november 2020 så vi hoppas och tror att medlemmarna nu är sugna på att se på film på bio igen. Film är som bekant bäst på bio, säger Jocke Wester i filmklubben.

Filmhösten startar på tisdag kväll med Oscarsvinnaren ”Nomadland” i regi av Chloé Zhao och med Frances McDormand i huvudrollen.

Sedan fortsätter man med visningar varannan tisdag, och som vanligt så visas filmer från hela världen, även om denna höst fick ett fokus på Europa. Det blir filmer från bland annat Bosnien-Hercegovina, Tyskland, Frankrike, Italien och Nordmakedonien. En spännande filmhöst väntar Säffle Filmstudios medlemmar.

Tisdagens visning hamnar inom tidsramen för de restriktioner som begränsar besökarantalet till 40 personer per visning, därför väljer man att visa ”Nomadland” både klockan 16 och klockan 19.

– Och för enkelhetens skull så fortsätter vi med dubbla visningar på Saga hela hösten, till och med höstens sista film, den italienska ”De bästa åren” som vi visar i julveckan, berättar Jocke Wester.

Artikeltaggar

BioFilmNöje/KulturSäffleSäffle FilmstudioSagabiografen Säffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.