Hoppa till huvudinnehållet

”Det känns bara tyngre och tyngre”

Publicerad:
Det var en tung dag på Svanevallen i söndags, så Svanskogs IF återigen förlorade en match i division 5. (arkivbild)
Det var en tung dag på Svanevallen i söndags, så Svanskogs IF återigen förlorade en match i division 5. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Svanskog drog på sig ytterligare en förlust i helgen, och det börjar bli tyngre och tyngre att undvika nedflyttning. Matchen mot Örnen slutade 3-0 till bortalaget.

– Vi fick det inte att fungera tyvärr. Det var en ganska jämn match över lag. Det är skapligt många chanser åt båda håll. Men det var en halkig plan, så det var väldigt svårspelat - men så blir det i det vädret som var, säger SIF:s tränare Johan Leandersson

Jämn match

Spelet är jämt de båda lagen emellan, men det är Örnen som är snäppet starkare och orkar peta in första målet.

– De orkar få in 1-0 i slutet på första. Bollen glider iväg för vår målvakt, oturligt nog. Men det blir lätt så när väderleken var som den var i lördags, säger Johan.

Även den anda halvleken är jämn, men återigen är det Örnen som får till sina chanser. De sätter både 2-0 och 3-0 innan slutsignalen kommer.

– Det var jämt i andra, men vi kommer inte fram till de farliga chanserna. Det var en jobbig dag igår, säger en besviken Johan och fortsätter:

– Vi hade lite mer folk till den här matchen, men då fick vi inte till det istället. Det svänger väldigt - ibland spelar vi riktigt bra och ibland inte alls.

Tre matcher kvar

Ytterligare en hemmamatch väntar för Svanskog. Den spelas på söndag och det är Rännbergs IK som står för motståndet.

– Det är tre matcher kvar, och nio poäng att plocka, men chansen blir ju mindre för varje match. Vi behöver gå ut och ta en seger mot Rännberg. Vi förlorade med uddamålet - chans finns det alltid.Sedan är det bara två matcher kvar. Topplagen i de sista, så det blir ju svårt. Det känns bara tyngre och tyngre tyvärr, avslutar Johan.

MATCHFAKTA

Svanskogs IF - IF Örnen

40' 0 - 1 André Bergman

70' 0 - 2 Simon Davidsson

83' 0 - 3 Simon Davidsson

Artikeltaggar

Division 5 VästraFotbollIF ÖrnenJohan LeanderssonSäffleSvanevallenSvanskogSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.