Hoppa till huvudinnehållet

30-åring åtalas för flera barnvåldtäkter

Publicerad:
Reporter Claes Österman
Claes Österman
claes.osterman@saffletidningen.se
Mannen, som är bosatt på en ort i Säffle kommun, åtalades på onsdagen för grovt sexbrott mot barn.
Mannen, som är bosatt på en ort i Säffle kommun, åtalades på onsdagen för grovt sexbrott mot barn. Foto: Anders Wiklund/TT

På onsdagen åtalades den 30-årige man från Säffletrakten som suttit häktad sedan i september, misstänkt för bland annat våldtäkt mot två barn.

Mannen, som är bosatt på en ort i Säffle kommun, greps i början av september misstänks för ett dussintal olika brott mot barn. Han häktades efter de inledande förhören.

Barnen, som är minderåriga, ska ha utsätts för både våldtäkt och andra övergrepp i mannens bostad under en längre period det här året. I augusti ska brotten ha avslöjats.

På onsdagen väcktes åtal mot mannen vid åklagarkammaren i Uddevalla. Han åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande, våldtäkt mot barn samt skadegörelse.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för sexbrott mot två barn som är yngre än 15 år.

Mannen förnekar brott.

Straffet för våldtäkt mot barn är max sex års fängelse

30-åring häktad för grova sexbrott mot två barn

Artikeltaggar

Brott & blåljusSexuella övergrepp mot barnSexuellt ofredandeSäffle kommunVåldtäkt mot barn

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.