Hoppa till huvudinnehållet

Punka med 40f - konsert med flöjtkvartett

Publicerad:
Flöjtkvartetten 40f ger en konsert i Centrumkyrkan på söndag.
Flöjtkvartetten 40f ger en konsert i Centrumkyrkan på söndag.

På söndag genomförs höstens andra konsert i Säffle Musikförenings regi. Det blir en konsert i Centrumkyrkan med flöjtkvartetten vid namn 40f.

Söndagens konsert har en rubrik som väcker intresse: Punka med 40f.

Hur låter en flöjt? Den frågan kommer de fyra musikerna i 40f att försöka besvara. De allra tidigaste flöjterna man hittat är 36 000 år gamla – men hur låter en flöjt på 2000-talet? 40f har under sina 13 år som ensemble skapat en helt ny repertoar för flöjtkvartett. De kommer att bjuda publiken på musik av bland andra Ida Lundén, Steve Reich och Tebogo Monnakgotla.

Kvartetten består av fyra musiker, Ann Elkjär, Jill Widén, Åsa Karlberg, Anna Svensdotter och där finns relationer med Värmland. Ann kommer från Sunne, och jobbar på Musikhögskolan Ingesund. Anna kommer från Karlskoga

40f har gett konserter på Konserthuset i Stockholm och anrika Musikverein i Wien, men också på små intima scener som konstgallerier - nästan i knät på publiken. Många tonsättare har skrivit direkt för kvartetten.

– Vi ser det som ett viktigt uppdrag att spela musik från vår tid, och många gånger blir musiken en slags kommentar på den samtid vi lever, säger gruppmedlemmarna i en programförklaring.

Artikeltaggar

KonserterMusikSäffleSäffle Musikförening

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.