Hoppa till huvudinnehållet

Punkt slut avslutade säsongen

Publicerad:
Inför tävlingen var det full fart på övningsgreenen.
Inför tävlingen var det full fart på övningsgreenen. Foto: Claes Åkerblom

Drygt 40-talet spelare mötte upp när Billeruds Golfklubb på lördagen avslutade tävlingssäsongen. För Anders Leander innebar det en riktig storslam.

För åttonde året i rad var det tävlingen Punkt slut som fick runda av tävlingsprogrammet på Valnäs. Regnveckan hade satt sina spår på banan men under lördagen lyckades solen nästan bryta igenom molntäcket.

Punkt slut är en tävling där spelarna får nöja sig med 4 klubbor i bagen, mot de normala 14. Därmed var Anders Leanders insats minst sagt imponerande. Med 55 slag netto tog han en riktig storslam. Han vann B-klassen med 14 slags marginal till Gunilla Nilsson på silverplats. I A-klassen segrade Daniel Elm från Karlstad. Han gick banan på 72 slag, ett bättre än Billerudaren Peter Eriksson.

Sidotävlingen om utslag närmast hålkoppen avgjordes denna gång på hål 6 med Erik Åkerblom som segrare på 123 cm. Punkt slut avrundade alltså det ordinarie tävlingsprogrammet ute på Valnäs. Förhoppningsvis återstår några veckor innan det är dags bomma igen banan för året.

Claes Åkerblom

RESULTAT

Punkt slut, slaggolf

A-klass

1. Daniel Elm, Karlstad, 72 slag

2. Peter Eriksson, Billerud, 73

3. Martin Karlsson, Billerud, 74

4. Magnus Larsson, Billerud, 75

5. Patrik Jansson, Billerud, 76

6. Christer Johansson, Billerud, 76

B-klass

1. Anders Leander, Billerud, 55 slag

2. Gunilla Nilsson, Billerud, 69

3. Hans-Åke Jansson, Sunne, 73

4. Jan Karlsson, Billerud, 74

5. Erik Åkerblom, Billerud, 75

6. Stefan Trüschel, Billerud, 75

Artikeltaggar

Billeruds GolfklubbClaes ÅkerblomGolfSäffleValnäs

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.