Hoppa till huvudinnehållet

Kameralarm bakom gripande av misstänkt drogpåverkade inbrottstjuvar

Publicerad:
Niclas Nilsson, vd för OP Höglunds i Säffle där stölden ägde rum.
Niclas Nilsson, vd för OP Höglunds i Säffle där stölden ägde rum. Foto: Christer Wik

Natten mellan den 12 och 13 oktober greps två män i Säffle efter en stöld på företaget OP Höglunds. Nu har männen begärts häktade.

– Tråkigt men det var i princip en dunk diesel som försvann, säger företagets vd, Niclas Nilsson.

NWT rapporterade under onsdagen om två män som kunde gripas efter att polisen uppmärksammats om ett inbrott av ett vaktbolag. Genom företagets kameralarm fick polisen reda på vilken den misstänkta bilen var och kunde gripa tjuvarna i flykten i närheten av företaget. Det handlar om två män, en 30 och en 36 år gammal. Den yngre av dem är hemmahörande i Värmland, den andre i Norrköping.

Männen misstänks nu för stöld.

– Vi hade en liten påhälsning i onsdags, säger Niclas Nilsson, vd på OP Höglunds.

– De gick egentligen rakt in i kameralarmet. Enligt polisen var de väl påverkade på något sätt. De stal lite diesel och något verktyg. Så det var lindrigt.

Männen greps i närheten av företaget och begärdes anhållna under den tidiga onsdagsmorgonen.

”Haft bekymmer tidigare”

Männen begärdes häktade under torsdagen. Det snabba gripningsförloppet kan till viss del tillskrivas larmsystemet på företaget.

– Har man, som vi har, kameraövervakning till larmet är väktare ofta här på några minuter. De hinner inte göra så mycket, tråkigt men det var i princip en dunk diesel som försvann. Den här gången var det lindrigt, vi har haft större bekymmer – men det är ett tag sedan nu.

Vad har det varit då?

– Olika stölder. Men det är så i de kretsarna, sätter man upp kameror så sprids det ganska fort. Vi har varit väldigt förskonade sedan de kom upp för fyra, fem år sedan, säger Niclas Nilsson.

Polisen stoppade bil – föraren visade sig vara drogpåverkad inbrottstjuv

Artikeltaggar

Brott & blåljusInbrottNiclas NilssonOP HöglundsSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.