Hoppa till huvudinnehållet

21 medaljer till Säffle SS

Publicerad:
Säffle SS arrangerade UGP3 och Hexpol Sprinten i helgen. Erik Mulikov var en av de som gjorde en riktigt stark prestation i helgen.
Säffle SS arrangerade UGP3 och Hexpol Sprinten i helgen. Erik Mulikov var en av de som gjorde en riktigt stark prestation i helgen. Foto: Carolina Schützer

UGP3 har arrangerats samtidigt på 10 platser i landet, i Säffle och Falun för aktiva i det Mellansvenska distriktet. De nio hemmasimmarna gladde med 21 medaljer, varav 11 guld på UGP3 och fyra pristagare på Hexpol Sprinten. Tre åldersrekord och noterades. 85 simmare från åtta klubbar var representerade på UGP-tävlingen i Säffle och ett hundratal på Hexpol Sprinten.

Ungdoms-GP ska ge simmarungdomar i åldern 13–17 år möjlighet att simma fler och längre distanser i god regional konkurrens. Den ger också ett ypperligt tillfälle att förbättra sina anmälningstider till SUM-SIM Region i Uppsala om en månad. På Wadköpingsdoppet och DM/JDM senaste månaden uppdaterades de personliga rekorden rejält. För flertalet blev det därför personrekord på distanser man inte simmat på länge eller inte alls. Man tävlade i klasserna P/F 13, 14, 15, 16 och 17 år.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer

Outstanding

Erik Mulikov, P16, gjorde en otrolig prestation, då han ställde upp i 11 av 12 möjliga lopp, varav 10 på personbästa tider. Han slog sina nyligen satta åldersrekord på 100 och 200 meter fjärilsim. Rekorden lyder nu på 1.00,79 och 2.17,80. På tio av loppen simmade han på personbästa tider. När han började känna sig sliten in på fjärde och sista tävlingspasset slog han personligt rekord på 100 meter frisim med en halv sekund! Totalt simmade han i UGP fyra lopp på 100 meter, fem på 200 meter, två på 400 meter samt ett på 1500 meter. Erik tränar för närvarande 9 pass/vecka på NIU-gymnasium med siminriktning i Jönköping. Audae Amlehan, P16, gladde med silver på 200 meter frisim och brons på 100 meter frisim och bröstsim. Ett mycket bra resultat med tanke på att han börjat simträna betydligt senare än övriga i gruppen.

 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Tränarna Tomas Locken och Daniel Svensson, tillsammans med flera simmare som hejar på Ebba; Tobias Klasson och Robert Mulikov.
  Tränarna Tomas Locken och Daniel Svensson, tillsammans med flera simmare som hejar på Ebba; Tobias Klasson och Robert Mulikov. Foto: Carolina Schützer
 • Tobias Klasson och Tomas Locken, i bakgrunden Siri Anderberg och Daniel Svensson.
  Tobias Klasson och Tomas Locken, i bakgrunden Siri Anderberg och Daniel Svensson. Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer
 • Foto: Carolina Schützer

Ebba Locken, F15, visade åter att hon gärna simmar alla simsätt och bidrog till medaljskörden med fem medaljer. Hon fick stå högst upp på pallen på 100 meter ryggsim, tog silver på dubbla distansen, liksom på 200 meter frisim och 100 meter bröstsim, samt brons på 100 meter fjärilsim. Linnéa Bruce Holm, F16, debuterade på 400 meter medley med en silverplats. På 100 meter frisim kom hon på en fjärdeplats efter kompisen Ella Sjöbom, numera Karlstads SS. Lavinia Thörner, F13, fortsätter slå personliga rekord. Denna gång på 100 meter frisim och 100 meter ryggsim. Siri Anderberg i samma klass slog sitt pers på 100 meter frisim med nästan 20 sekunder!

 • Säffledeltagare i UGP3 & Hexpol Sprinten bakre raden: Audae Amlehan, Tobias Klasson, Ebba Locken, Linnéa Bruce Holm och Ida Lithner, främre raden: Robert Mulikov, Lukas Andersson och Lavinia Thörner. Saknas på bild: Siri Anderberg.
  Säffledeltagare i UGP3 & Hexpol Sprinten bakre raden: Audae Amlehan, Tobias Klasson, Ebba Locken, Linnéa Bruce Holm och Ida Lithner, främre raden: Robert Mulikov, Lukas A… Foto: Malin Borén
 • På 100 meter bröstsim och 100 meter frisim blev det exakt samma pristagare. 1) Erik Mulikov, SSS, 2) Lukas Franz, KSF, 3) Audae Amlehan, SSS.
  På 100 meter bröstsim och 100 meter frisim blev det exakt samma pristagare. 1) Erik Mulikov, SSS, 2) Lukas Franz, KSF, 3) Audae Amlehan, SSS. Foto: Gundula Forsaeus
 • Linnéa x 3 på prispallen efter 400 meter medley. 1) Linnéa Lindberg, KSS, 2) Linnéa Bruce Holm, SSS, Linnéa Therus, KSF
  Linnéa x 3 på prispallen efter 400 meter medley. 1) Linnéa Lindberg, KSS, 2) Linnéa Bruce Holm, SSS, Linnéa Therus, KSF Foto: Gordon Holm
 • Ebba Locken, SSS, segrade på 100m ryggsim före Sara Sjölander, KSS och Mia Larsson, KSF.
  Ebba Locken, SSS, segrade på 100m ryggsim före Sara Sjölander, KSS och Mia Larsson, KSF. Foto: Gundula Forsaeus
 • Pristagare i P16 och äldre 1) Erik Mulikov, SSS, 2) Oscar Björstam, KSF, 3) Tobias Klasson, SSS.
  Pristagare i P16 och äldre 1) Erik Mulikov, SSS, 2) Oscar Björstam, KSF, 3) Tobias Klasson, SSS. Foto: Gundula Forsaeus
 • Pristagare i F16 o.ä.  1) Ella Sjöbom, KSS, 2) My Larsson, ESK 3) Linnéa Bruce Holm, SSS
  Pristagare i F16 o.ä. 1) Ella Sjöbom, KSS, 2) My Larsson, ESK 3) Linnéa Bruce Holm, SSS Foto: Gundula Forsaeus
 • Pristagare i P11oy 1) Robert Mulikov, SSS
  Pristagare i P11oy 1) Robert Mulikov, SSS Foto: Gundula Forsaeus
 • Pristagare i P12 1) Liam Gustafsson, GSS 2) Lukas Andersson, SSS, 3) Vidar Hellqvist, KSF.
  Pristagare i P12 1) Liam Gustafsson, GSS 2) Lukas Andersson, SSS, 3) Vidar Hellqvist, KSF. Foto: Gundula Forsaeus
 • Daniel Svensson och Lavinia Thörner
  Daniel Svensson och Lavinia Thörner Foto: Carolina Schützer

Hexpol Sprinten populär

De många längre distanserna på förbundstävlingarna UGP, gör att arrangörerna ofta kompletterar med en egen sprinttävling för att få fart, spänning och ekonomi i tävlingen. I Säffle blev det Hexpol Sprinten med 50-meters distanser på de fyra simsätten, där man tävlade på ett simsätt i slutet av varje pass. Högst summa FINA-poäng på tre av dessa gav en pokal till de tre främsta i varje åldersklass. Här tävlade man i åldersklasserna F/P 11och yngre, 12, 13, 14, 15 samt 16 år och äldre.

Erik segrade i äldsta klassen och slog här åldersrekord på 50 meter fjärilsim med tiden 27,24. Tobias Klasson tog tredjeplatsen i samma klass. Han tangerade sitt nyligen satta svenska rekord i parasimklassen S14 på 50 meter ryggsim med tiden 29,97. I P12 lyckades Lukas Andersson nå en andraplats och i yngsta klassen P11 och yngre överraskade Robert Mulikov med seger. Ebba var snabb på samtliga simsätt och fick en pokal för en andraplats i F15. Linnéa tog tredjeplatsen i F16. I denna klass simmade också Ida Lithner två sträckor. Tyvärr fick hon stryka sig på de längre UGP-distanserna på grund av en nyss genomgången höstförkylning

För ungdomarna i åldern 13–16 år väntar nu höstens största tävling SUM-SIM Region i Uppsala den 13–14 november. För de yngre simmarna arrangerar Säffle SS Tegnérdoppet kommande lördag.

Artikeltaggar

SäffleSäffle simhallSäffle SSSimsport

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.